Startsida     Onsdag 21 november 03:29   Din profil   Live Trot   Equidia Pro   V86-analysen
User:   Password:     Login   Become member
For YOUR language, use translate function belowSyns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera.

V75-TIPSET
i


Publiceras senast 3 timmar innan första start

Tränarintervjuer till V75 Bjerke 17 novemberHästar markerade i blått utgör vårt system där 50% av eventuell vinst varje vecka går till Barncancerfonden och Hjärtebarnsfonden.

V75-1, Silver, 2 100 m, auto

 

1 Rolex Bigi (Maria Törnqvist) känns bra ­efter senaste loppet. Spåret är bra, jag ska försöka hålla uppe ledningen och släppa till någon lämplig. Hoppas han tjänar fina pengar. Inga ändringar, säger Maria Törnqvist.

2 Västerbo Exact (Thomas Uhrberg) känns bra och spåret är bästa tänkbara men vi möter en för bra häst i Ferrari B.R.. Önske­scenariot är att ta ledningen och släppa till favoriten och hänga med där bakom. Thomas får bestämma taktiken och vi gör inga ändringar, säger Roger Persson.

3 Ferrari B.R. (Per Oleg Midtfjeld) har ­tagit senaste loppet i Bergen på ett fint sätt och ser bra ut hemma i träning. Han är ­naturligt startsnabb men taktiken tar jag inte ut ­förrän jag har studerat lopparkiven med de två hästarna vi har innanför oss, men det är inte avhängigt på det. Han kan självklart ­vinna igen, säger Per Oleg Midtfjeld.

4 Hickothepooh (Vidar Hop) gjorde sitt ­bästa lopp i karriären i den senaste starten som tvåa bakom Donatomine på Bjerke. Han kan spurta snabbt om han får ett rygglopp och lucka på upploppet. Han är så bra nu att jag tror att han är med i striden och är värd en gardering, säger Trond Anderssen.

5 The Last Ticket (Dag-Sveinung Dalen) gjorde det väldigt bra i segerloppet när han fick en tuff öppning första 500 metrarna, och det gick undan hela vägen, men det är det som han gillar bäst. Nu är motståndet betydligt tuffare men ett hårt tempo är en stor fördel. Klaffar det med positionerna är det en platschans, säger Atle Solhus.

6 Linus Boy (Kim Eriksson) känns fin ­hemma i träning men har galopperat en hel del på slutet vilket naturligtvis är oroande. Om det skulle bli en felfri avgång så kan han vara bland de tre i loppet. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

7 Sir Q.C. (Ulf Ohlsson) tränar fint och har gått jättebra sedan han kom till oss. Han har gått snabbt upp i klasserna och har ett ­taskigt läge den här gången. Jag tror det blir svårt att vinna, men trea–fyra kan han vara. Inga ändringar, säger Stefan Melander.

8 Gigant Invalley (Gunnar Austevoll) har vunnit två raka på ett enkelt vis och har toppform. Men nu är det mycket tuffare emot och spåret blev det värsta. Jag måste vara nöjd med pengar, säger Gunnar Austevoll.

9 Photo Va Bene (Marius Høitomt) kom till mitt stall efter loppet i lördags då han satt fast, men har form. Jag hoppas att miljöombytet kan ge effekt. Kommer gå i amerikansk sulky och balansen bestämmer vi närmare start. Jag kommer vara nöjd om han tar pengar, säger Karoline Krogh-Hanssen.

10 Aileron (Björn Goop) hoppade i senaste starten och har ett jobbigt utgångsläge den här gången. Får slåss om bra pengar bakom favoriten den här gången. Inga ändringar, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

 


 

V75-2, Klass II, 2 600 m, auto

 

1 Usain Cup (Peter H Sjöberg) verkar allt bra med och han har varit bra i de senaste starterna och skött sig bra. Läget nu är bra och med tur är han med där framme och slåss. Rätt så kvick och det känns positivt. Inga ändringar, säger Dick Robertsson.

2 Worrywart (Björn Goop) är lite känslig av sig och har galopperat. En okej häst som gjort det bra, gått upp i klass men man vill se att han sköter sig i första hand. Inga ändringar, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

3 Velvatter (Frode Hamre) har jag väntat in det här loppet för. Hon är stark och kan ­öppna snabbt, från ett bra spår. Kommer att gå i en vanlig vagn som hon har gjort i varje start. Kan inte alla motståndare, men min är väldigt bra för klassen, säger Frode Hamre.

4 Elsa C.B. (Dagfinn Aarum) har gått jobb i veckan och det känns som det ska. Spåret och distansen passar bra, det är långsökt att tro att hon vinner men en bra peng ska hon kunna fixa. Letar man en skräll kan det vara aktuellt att ta med henne. Värmer i jänkarvagn så får vi se om hon går i den i loppet, i så fall för första gången, säger Björn Ceder.

5 Tokarev (Ulf Ohlsson) var fin vid segern i senaste starten och är en häst vi har höga förväntningar på. Har fått ett bra läge men distansen får vi se hur han löser. Han ska räknas, säger Reijo Liljendahl.

6 Stand by Ken (Peter Untersteiner) ­svarade för en fin insats senast och blir allt bättre. Han tål en hel del jobb och är en av flera i ett öppet lopp. Inga ändringar, säger Joakim Granlund i stall Johan Untersteiner.

7 Viper Lavec (Jorma Kontio) känns fin och det har varit en kraftig utveckling på ­honom i de senaste starterna. Det är ett svårläst lopp men jag tror att han kan överraska, och jag blir inte förvånad om han vinner detta om han får ett fint lopp. Dock är spåret lite jobbigt men det känns ändå positivt. Det blir inga ändringar, säger Lars Friberg.

8 Sweet on You (Kim Eriksson) felade bort en finalplats i Breeders’ Crown senast, hon blev rädd för något så det var surt. Nu är ­läget dåligt så vi får hoppas på lite tur under vägen. Hästen är under utveckling och ­formen är fin, sägerReijo Liljendahl.

9 Mr. Panamera (Mads Hviid Nielsen) har det gått åt rätt håll för i de två senaste ­starterna. Han är väldigt stark och kommer ta många till slut i det här loppet. Kommer att gå med rycktussar för första gången. Jag har förhoppningar att komma i mål bland de tre första, säger Peter Jensen.

10 Mikkel H.R. (Erlend Rennesvik) var väldigt bra vid segern i det senaste loppet och ser fin ut hemma i träningen. Spåret är bra för hans del och distansen ett plus. Möter en hel del svenska hästar som jag inte känner till men har förhoppningar att vara bland de fyra-fem första med klaff. Värd en gardering, säger Jens Kristian Brenne.

11 Billie Jean (Jeppe Juel) har gjort bra lopp hela året och imponerade vid segern i ­Ålborg senast. Bakspår spelar inte en jättestor roll då hon inte är så startsnabb, den långa ­distansen är dock en fördel. Får hon ett fint lopp i ryggar kan hon sätta in stöten med 700–800 meter kvar. Hon är bra nog och bör streckas, säger Bent Svendsen.

12 Eros Barsk (Tom Erik Solberg) blev generad senast och tappade segern på grund av det. Får det svårt från ett iskallt spår den här gången. Det blir jänkarvagn och barfota runt om, säger Vegard L. Volden.

 


 

V75-3, Guld, 2 100 m, auto

 

1 Probo O.P. (Wilhelm Paal) kan öppna okej från start men håller inte upp någon ledning. Får en fin resa och kan skrälla om det skulle kunna lösa sig till max i det här tuffa loppet.

2 Spitcam Jubb (Björn Goop) verkar allting vara bra med. Han gillar inte när man tar i honom och det blev fel senast. Jag vill att Björn ska ladda och köra i ledningen den här gången. Han är humörsbetonad, och är han på sin bästa sida då tror jag att han kan leda väldigt länge. Det blir eventuellt bakskor den här gången, säger Micael Broberg.

3 Cash Okay (Erlend Rennesvik) har gjort ­fina lopp sedan han kom hem från Frankrike men fungerade inte helt på Jarlsberg ­senast. Gjorde ändå ett bra lopp som fyra i mål ­efter en tuff resa. Han har alltid problem med svängarna på Jarlsberg utan att jag kan ­svara på varför. Möter knallhårt motstånd med ­Lionel i spetsen, jag är jättenöjd med pengar, säger Anders L. Wolden.

4 Donatomite (Frode Hamre) är i form och var bra i den senaste starten. Kommer ­inte få spets här med Spitcam Jubb invändigt, troligtvis blir det ett rygglopp. Han slår inte Lionel men en av flera bakom honom. Amerikansk sulky och skor, säger Frode Hamre.

5 Global Trustworthy (Jorma Kontio) var fin i comebacken senast och känns fortsatt pigg i jobben. Han borde ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen och jag tycker att han ska räknas tidigt. Det blir eventuellt barfota runt om, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

6 Deep Sea Dream (Tom Erik Solberg) gör bra lopp i stort sett varje gång och håller sin fina form. Nu har han ett spår lite väl långt ut med flera bra hästar innanför. Jag tror det blir tufft att tro på seger men kan nå en tredjeplats med maxklaff, säger Gaute Lura.

7 Pebbe Simoni (Eirik Høitomt) är på väg mot toppformen som vanligt den här års­tiden. Brukar inte galoppera men gjorde det senast när han sparkade upp på kuskens ben, men gick starkt efter det. Är han ­fyra–femma i mål så måste jag vara nöjd. Går med amerikansk vagn och norskt huvudlag, säger Karoline Krogh-Hanssen.

8 Radieux (Svein Ove Wassberg) satt fast med allting sparat i den senaste starten på Jarlsberg. Formen är väldigt fin men spåret är iskallt, inte minst med tanke på motståndet. Jag ligger lågt från det här utgångsläget, kan ta pengar, säger Gaute Lura.

9 Montdore (Björn Goop) har varit ifrån lite och blivit uppfräschad. Det här är ett lopp på vägen mot Frankrike. Han är en fin häst som inte räcker till i högsta klasen. Kan vara fyra-femma i mål nu men räcker inte hela vägen. Vi gör inga ändringar, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

10 Lionel N.O. (Göran Antonsen) är allting bra med efter andraplatsen i VM-loppet på Yonkers. Han har gått några fina intervalljobb och formen är på plats. Med det sagt vill jag säga att det blir en snäll körning då han har några tuffa lopp i Frankrike framför sig, därför ska inte krutet brännas i onödan. Jag vill helst köra i ryggar så länge det går, men det handlar mycket om hur de framför kör. Med tempo och klaff med positionerna i det här loppet är det så klart en bra vinstchans, säger Göran Antonsen.

11 Art on Line (Carl Johan Jepson) känns fin i träning men har inte startat på länge och vi får ligga lågt den här gången. Vi är nöjda om han plockar de sista pengarna. Kommer att gå barfota fram, säger Mikko Aho.

 


 

V75-4, Klass I, 2 100 m, auto

 

1 Bad Nite Call Saul (Kristian Malmin) har fått en liten paus med mycket fin träning med tanke på att vi siktat mot det här loppet. Han gick väldigt bra innan sitt uppehåll och ser lika fin ut nu som då. Är jättesnabb från start och plan A är att sitta i ledningen så länge det bara går. Det kan hålla hela vägen in i mål, säger Trond Anderssen.

2 Ricochet Face (Vidar Hop) håller ­väldigt fin form men kommer ut i ett lopp med ­väldigt många goda hästar. Är inte så snabb ut men tillräckligt snabb från start för att jag tror på en bra position direkt. Han ska ­räknas som en av flera med chans i det här loppet och är värd att ta med på kupongen om man garderar, säger Vidar Hop.

3 Moliere (Mads Hviid Nielsen) gjorde ett godkänt lopp senast och är på samma nivå som de andra två danska hästarna i det här fältet. Lever på sin styrka, är stor och har fått en ny vagn som ger plats åt hans aktion. Han är bra för klassen, säger Peter Jensen.

4 Crackajack (Andre H. Stensen) är en ­väldigt bra häst som varit ute i många tuffa lopp det här året. Det är tufft emot här ­också, men han har fått ett bra spår. Han tar nog ­inte täten i loppet, men får vi en bra position, och det blir lite körning, är han tillräckligt bra mot konkurrenterna. Jag tycker att han ska streckas, säger André H. Stensen.

5 Something Fishy (Eirik Høitomt) blev ­diskad senast med mycket krafter kvar. Han har bra form och med lite tur på vägen tror jag han har chans. Formen är fin och jag tycker mina båda hästar i omgången är jämgoda. Inga ändringar, säger Morten Juul.

6 Goldstile (Tom Erik Solberg) galopperade senast utan att vi har någon bra förklaring till det. Har gått bra, tränat bra och är bra för klassen och tål att göra en hel del jobb själv. Jag tror att han är bäst av de norska hästarna i det här loppet. Går med vanlig vagn och öppet huvudlag, säger Frode Hamre.

7 Red Bar (Ole Johan Østre) var väldigt bra som trea i ett knallhårt lopp i Bergen senast och är i toppform. Chanserna hämmas lite av spåret med många bra som startar ­innanför. Men kommer han ner i en fin position direkt är han bra nog att kriga om segern. En tidig gardering, säger Ole Johan Østre.

8 Faust Boko (Magnus Teien Gundersen) är i toppform men spår 8 och tufft motstånd gör att jag måste ligga lågt. Kommer att gå utan skor fram. Det måste klaffa mycket om han ska kunna kämpa om segern från det här spåret, säger Geir Vegard Gundersen.

9 Nora Noark (Hans Christian Holm) STARTAR EJ

10 Baxo Epice (Jeppe Juel) blev hovöm i den senaste starten på Jägersro och galopperade. Han måste därför gå med skor nu, men det betyder inte så mycket för hans chanser i loppet. Han håller toppform men det är klart att det måste lösa sig bakifrån här. Om det löser sig tror jag vi är med bland de tre främsta, ska streckas, säger Jeppe Juel.

11 Muscle Mack (Erlend Rennesvik) kom i mål utan att botten var nådd i honom i den senaste starten. Jag har aldrig känt honom bättre i träningen än nu, det är en väldigt bra häst. Men från det här spåret blir det dock tufft, men jag förväntar mig en god insats från honom. Det blir inga ändringar, säger Karoline Krogh-Hanssen.

12 Global Raceway (Kevin Oscarsson) känns allting bra med inför det här loppet. Han fick ett tråkigt utgångsläge så vi får ha förhoppningarna inställda på att han får med sig en peng med sig hem. Vi gör inga ändringar, säger Helén Blomberg.

 


 

V75-5, Stolopp, 2 100 m, auto

 

1 Normandie Royal (Frode Hamre) satt fast med sparade krafter kvar i senaste loppet och håller en bra form. Går med amerikansk sulky och skor igen och kan vinna om det ­löser sig i loppet, säger Frode Hamre.

2 Carna Sensei (Thomas Uhrberg) ­håller toppform och har hävdat sig bra mot de ­bästa svenska i kullen. Jag har aldrig skickat iväg henne ordentligt från start, kanske blir det nu, men jag är oavsett det osäker på om hon kan ta ledningen. Jag tycker hon är ­aktuell tidigt i loppet, säger Steen Juul.

3 Tropicana Ås (Carl Johan Jepson) ­gjorde det bra senast mot bra hästar, endast en längd bakom vinnaren från ett dåligt utgångsläge. En sådan häst som alltid känns bra i träning, jag tycker hon blir starkare för varje dag och hon är i bättre form nu än för två månader sen. Hon är naturligt startsnabb så vi siktar på ledning nu när vi fått ett bra startspår, men jag vill inte att hon är med i någon tokkörning. Hon går från alla positioner så ledningen är inget krav för att vinna. Behöver vi inte lägga för mycket kraft för att hitta position så har hon bra chans. Ska med på kupongen men det är ingen spik. Inga utrustningsändringar, säger Jerry Riordan.

4 Waffle Cone (Kevin Oscarsson) tränar på väldigt fint efter att hon satt fast i senaste starten. Jag tror mest på henne av mina tre då jag tror hon tar ledningen. Kommer att gå i ledningen. Går med amerikansk sulky och norskt huvudlag, säger Frode Hamre.

5 Happy Steel (Peter Untersteiner) gör det bra varje gång och vann senast på ett fint sätt. Hon är trög från start så vi kommer att hamna en bit bakom de andra direkt. Nu ­möter vi tuffare hästar som jag har en hel del respekt för men jag hoppas vi kan vara med där framme till slut. Vi gör inga ändringar, ­säger Peter Untersteiner.

6 Let’s Take a Selfie (Magnus Teien Gundersen) har bra form men står dåligt till långt ut på vingen mot tuffa konkurrenter. Nöjd med pengar, säger Sigbjørn Kolnes.

7 Kamperhaugs Dina (Per Oleg Midtfjeld) fungerade inte på Momarken i den senaste starten och är uppkollad efteråt utan att vi hittat någonting som är fel. Jag tycker loppet ser tufft ut och spåret är dåligt. Vi jagar pengar, säger Per Oleg Midtfjeld.

8 Miracle Tile (Kristian Malmin) var förkyld i den senaste starten men är frisk igen och ser fin ut tycker jag. Hästen är snabb ut bakom bilen men jag är nöjd med pengar från det här tuffa utgångsläget mot detta motstånd, säger Trond Anderssen.

9 Calina (Adrian Solberg Akselsen) STARTAR EJ

10 Karamel Hill (Odd Arne Sagholen) var bra som tvåa på Momarken förra söndagen och har gjort flera bra lopp i rad och är i form. Möter stenhårt motstånd nu och har fått ett chansartat utgångsläge. Jag tycker ändå hon är så bra att jag tror på en god placering i loppet, fyra-femma ska vara inom räckhåll, säger Odd Arne Sagholen.

11 Mily (Peter Ingves) var seg senast och presterade inte så som jag hade hoppats. Formen är tveksam, men jag väljer ändå att starta henne en gång till då hon känns så bra i träning. Om det visar sig att hon fortfarande är blek så blir det vila för henne. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

12 Maharani de Baroda (Björn Goop) var ­lite sämre senast på Solvalla och känns bortlottad nu. Trots att hon känns fin i träning så får vi ligga lågt den här gången och realistiskt är det en platschans. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

 


 

V75-6, 4-åringar, 1 609 m, auto

 

1 Confidence (Ken Ecce) blev pressad till 12,5/1 000 i senaste starten men svarade starkt hela vägen in till seger. Kommer ut på sprinterdistans för första gången nu och är så pass snabb att vi siktar på ledningen. Jag har förhoppningar, säger Ken Ecce.

2 Cool Shadow (Jeppe Juel) var bra efter en tuff resa på Charlottenlund senast. Formen och spåret är bra men motståndet är i tuffaste laget. Hoppas på pengar, säger Jeppe Juel.

3 Seven And Seven (Frode Hamre) gick bra efter galopp i senaste starten och ser bra ut i träningen. Kan öppna loppet bra och har ett fint utgångsläge. Amerikansk sulky och skor nu, någonting han har fungerat bra med. Ska räknas tidigt, säger Frode Hamre.

4 Vainqueur R.P. (Ulf Ohlsson) gjorde ett strålande lopp i den senaste starten och jag tycker han har bäst chans av våra tre i loppet, då han är bra nog att strida om segern själv från dödens. Går utrustad som han brukar i den här starten, säger Frode Hamre.

5 Enterprise (Carl Johan Jepson) tränar fint och gått bra på medeldistans. Korta häcken nu vilket han älskar och från ett bra utgångsläge kommer han göra ett bra lopp. Barfota om banan blir bra, säger Stefan Melander.

6 Gretzky B.R. (Magnus Teien Gundersen) var lite under sin nivå senast och har ­blivit medicinerad och jag är lite osäker på formen. Han står lite långt ut på vingen men är snabb från start. Jag hoppas på en bra position och är nöjd med pengar i detta sällskap, säger Geir Vegard Gundersen.

7 A Brave Heart (Gunnar Austevoll) imponerade stort när han vann från dödens på Sörlandet i den senaste starten, med Derby­vinnaren i ledningen. Det har gjort honom gott att ha fått det loppet i kroppen efter pausen. Vi står dock dåligt till med många bra hästar innanför. Först och främst chans på pengar, säger Gunnar Austevoll.

8 Handsome Hank (Åsbjörn Tengsareid) är i bättre form nu än när han blev femma i Derbyt. Spåret ödelägger dock allting. Jag är nöjd med pengar, säger Tor Olaf Halle.

9 Giveitgasandgo (Kevin Oscarsson) är den bästa hästen av våra tre i loppet om man ser till kapacitet, men var inte på topp i den ­senaste starten och har tappat lite av sin toppform. Det är ett chansartat spår och det krävs tempo härifrån, en outsider och jag ändrar ingenting, säger Frode Hamre.

10 Snowstorm Hanover (Björn Goop) är fin och jag är nöjd med honom. Han gick världsrekord över korta häcken i den senaste starten och jag tror han gör ett bra lopp igen. Skor runt om, säger Stefan Melander.

 


 

V75-7, Brons, 1 609 m, auto

 

1 Smevikens Cruiser (Kim Eriksson) verkar allting bra med. Han gick bra senast och formen är på topp. Från ett bra läge tror jag han får ett bra lopp och ska räknas tidigt. Inga ändringar, säger Veijo Heiskanen.

2 Promo Kemp (Björn Goop) har gjort det fantastisk bra i de senaste starterna. Han har tagit till sig backträningen bra och från ett bra spår på kort distans tror jag han har bra chans. Inga ändringar, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

3 Masterglide (Peter Untersteiner) fick öppna alldeles för snabbt i den senaste starten och orkade inte den sista biten, så den starten är bara att glömma. Allt känns bra med honom efteråt, men tyvärr har vi de värsta motståndarna innanför oss. Jag tror inte att jag kommer förbi dom utan jag får försöka hitta en vettig position i kön. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

4 Etna B.R. (Dag-Sveinung Dalen) höll bra mot eliten i den senaste starten efter en snabb öppning. Hon är väldigt startsnabb men trivs bäst i ryggar. Saknar lite av toppformen men distansen och ett bra spår gör att hon bör vara med vid gardering, säger Dag-Sveinung Dalen.

5 Rapide Frecel (Frode Hamre) gjorde ­kanske sitt bästa lopp i den senaste starten. Kan få hjälp av Etna B.R. i kampen om ledningen. Jag tror att startstriden kommer att bli avgörande, säger Frode Hamre.

6 Always On Time (Tom Erik Solberg) galopperade senast när kusken tvingades att korrigera honom i loppet. Formen är fortsatt fin och han är startsnabb. Kusken får trycka till ordentligt för att komma till ledningen, och där ska han köras i loppet. Jag tycker det är några tuffa hästar emot men han ska räknas som en platschans och en tidig gardering, säger Kjetil Helgestad.

7 Kick Off Classic (Vidar Hop) var bra vid ­segern i det senaste loppet och håller en bra form. Nu är dock spåret dåligt och motståndet tufft. Tar han pengar här så är vi nöjda, säger Trond Anderssen.

8 Floris Baldwin (Kristian Malmin) ­gjorde ett bra lopp mot tufft motstånd i Sverige i den senaste starten. Han har mått bra av den genomköraren efter vila och känns bra förberedd nu. Spåret gör det svårt och det kan vara en platschans om loppet löser sig till hans fördel, säger Trond Anderssen.

9 Trophy Spring (Eirik Høitomt) har väldigt fin form men ett tråkigt utgångsläge och behöver lite tur. Han kan vara bland de tre tycker jag. Inga ändringar, säger Morten Juul.

10 Mellby Emeralds (Ulf Ohlsson) gjorde det fullt okej senast. Han är som bäst när han är med i främre träffen därför är spåret ett litet minus. Vid överpace kommer han spurta fint till slut men det blir nog svårt att räcka hela vägen här, säger Reijo Liljendahl.

11 Flashing Boko (Hans Christian Holm) håller en väldigt fin form men möter riktigt tufft motstånd den här gången. Han står väldigt chansartat till, speciell när det är sprint. Från det här utgångsläget måste det klaffa mycket för att det ska lyckas, om det gör det är han en platschans och ett tidigt streck, säger Hans Christian Holm.

12 Robin G.T. Åsbjörn Tengsareid) felade i det senaste loppet och det var ett olycksfall i arbetet. Jag tycker att han ser väldigt fin ut i träningen och har en bra kapacitet. Men spår 12 och sprinterdistans gör det hopplöst. Jag är nöjd med pengar från det här ­utgångsläget, säger Anders L. Wolden.