Startsida     Onsdag 12 december 14:10   Din profil   Live Trot   Equidia Pro   V86-analysen
User:   Password:     Login   Become member
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera.

V75-TIPSET

Besegrade tre i Skånelandlöpning


Francisco Castro-tränade Amon Ra vann på måndagen årets upplaga av Skånelandlöpning på Jägersro galopp som efter strykningar endast innehöll fyra hästar.
I sadeln i tvååringsloppet med 200 000 kronor till vinnaren satt Per-Anders Gråberg.

Under måndagseftermiddagen reds tio lopp på Jägersro – en ersättningsdag för tävlingsdagen 28 november som ställdes in på grund av otjänlig bana. Tävlingarna inleddes med det största loppet Skånelandlöpning. Ett lopp för tvååringar över 1600 meter som i år blev rumphugget med tre strukna hästar och nu endast fyra startande. Med topparna Two Eyed Jack och  Irish Triology borta ur bilden blev loppet en uppgörelse mellan två hästar. Kajsa Lindsjö, lärling hos Hans Adielsson, pep till ledningen med kriterietrea Joker Face i Adielssons sista start som tränare. Per-Anders Gråberg släpade som trea med Amon Ra och väntade med attacken till i sista kurvan. Den tvåårige hingsten lyftes knappt men säkert förbi till seger med en halv längd tillgodo på tvåan Joker Face.

Dröm om derbyt Francisco Castro tränar vinnaren som ägs av det stora konsortiet Mac Racing med vänner. Segern i Skånelandlöpning var den fjärde på fem starter för Amon Ra som i och med måndagens check sammanlagt har 564 000 kronor på kontot. Paul Jarlsbo från ägargänget berättade om taktiken. - Nu var det så få hästar så det var inte mycket annat man kunde göra. Men tanken var att han inte skulle göra loppet för alla andra som han gjorde förra gången och blev trea och provas bakifrån denna gången. Nästa år? Man vill ju alltid vinna derbyt, sa delägaren Paul Jarlsbo från Mac Racing med vänner. Bodil Hallencreutz triumferade i dagens andra löpning för tvååringar. Hingsten Jazz Explosion vann Manoustielöpning med 100 000 kronor till segraren och i sadeln satt Martin Rodriguez


Publicerad: 2018-12-03 19:00:11