User:   Password:     Login   Become member
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera.

V75-TIPSETPubliceras senast 3 timmar innan första start

Tränarintervjuer till V75 Bjerke 16 novemberHästar markerade i blått utgör vårt system där 50% av eventuell vinst varje vecka går till Barncancerfonden och Hjärtebarnsfonden.
V75-1, Silver, 2 100 m, auto

 

1 Thunder Peak (Ken Ecce) vann säkert från ledningen senast och gick med skor då. Om banan tillåter kör vi utan nu. Han kan öppna bra bakom bilen men känner inte till de andra. Formen är väldigt fin och han kommer bita ifrån sig bra, säger Steen Juul.

2 Bålsta Palema (Eirik Höitomt) avslutade bra från ett besvärligt läge senast på Sörlandet och kommer med fin form. Står spännande till och är väldigt rask den första biten. Ska räknas med viss platschans med lite flyt under vägen, säger Lars Anvar Kolle.

3 Peder Mykla (Magnus Jakobsson) var tvungen att strykas inför den tilltänkta starten då han trampade sig. Hästen har känts fin i bygdetrav på Årjäng och är snabb ut. Bland de tre, säger Johan Danielsson.

4 L’amour Bonanza (Sven Olav Weber)blev sittande fast i rygg på ledaren senast och kändes mycket pigg i mål. Formen är fin och hästen kan mycket. Om vi får ett fint rygglopp och det löser sig till slut, så är vi med i matchen, säger Sven Olav Weberg.

5 Jula Downton (Ulf Ohlsson) är bra när han är bra och jag hoppas han ska sköta sig. Hästen har tidigare haft problem sina framknän men allt känns bra nu. Han duger i klassen och kan göra en del själv i loppen. På förhand tycker jag det är min bästa chans i hela omgången, säger Ulf Stenströmer.

6 Dizzy River (Johan Untersteiner) är i toppform och vann från dödens senast på Jägersro. Han är bland de tre bästa hästarna i fältet och kan gå riktigt fort till slut. Om han har kontakt med de där framme med 300 meter kvar så kan han slå av de flesta, säger Ales Pavsic i stall Johan Untersteiner.

7 N.Y. Coeur de Soleil (Magnus Teien Gundersen) levererar fina lopp varje gång och är allround. Formen är fin men han möter tuffa hästar från ett dåligt läge. Jag är nöjd med en peng och kör troligtvis med skor som senast, säger Magnus Teien Gundersen.

8 Delicious Dream (Lars Anvar Kolle) håller väldigt fin form men står helt fel till mot tuffa konkurrenter. Vi får köra efter bästa möjliga peng den här gången och jag ligger lågt på förhand, säger Lars Anvar Kolle.

9 Digger Lord (Rikard N Skoglund) gör alltid kanonlopp nu för tiden och senast i V75-finalen var inget undantag. Jag är nöjd med honom och han har aldrig varit bättre i min regi. Det är absolut toppform men han vinner samtidigt inte så ofta. Om det löser sig längs vägen kan han dyka upp en bit fram. Inga ändringar, säger Ulf Stenströmer.

10 Hickothepooh (Vidar Hop) gick ett fint lopp senast som trea efter att ha gått utvändigt stora delar då. Han har nog inte samma form som innan skadan men skulle det klaffa så är han en av dom som kan vinna loppet. Ska streckas, säger Trond Andersen.

11 Flash Håleryd (Carl Johan Jepson) kommer att köras snällt även denna gång då spåret är besvärligt. Han vinner sällan och från detta läge blir det tufft för oss att komma in i matchen, säger Ulf Stenströmer.

12 Minnestads el Paso (Kim Eriksson) kändes otroligt fin senast och har gjort flera bra insatser på slutet. Det har funnits krafter kvar i mål och han verkar ha mycket fin form. Läget är dåligt men vi känner oss inte slagna för det. Detta blir sista starten innan Frankrike och visst åker vi till Bjerke för att vinna. Det är klart att jag måste vara lite optimistisk med tanke på hur han sett ut på slutet. Inga ändringar, säger Dennis Palmqvist.

 

?

 

 

 

? V75-2, Klass II, 2 600 m, auto

 

1 Positano (Vidar Hop) profiterar på ett bra utgångsläge som försäkrar oss en fin resa. Han gillar distansen och kan vara trea om allt stämmer längs vägen, säger Vidar Hop.

2 Iggy B.R. (Magnus Teien Gundersen) var väldigt bra senast och har hög kapacitet. Spåret är bra men han är inte helt att lita på. Distansen passar och jag tror han kämpar i toppen, säger Geir Vegard Gundersen.

3 Corleone D.K. (Henna Halme) är en häst som är allround men kanske ändå trivs bäst på längre distanser. Han har inte startat på fem veckor och jag är lite osäker på hur han står till formmässigt. Utgångsläget är fint och han är bra i grunden. Han ska vara en av de som räknas. Barfota runt om, säger Jonas Oscarsson i stall Veijo Heiskanen.

4 Icarus B.R. (Hans Chr. Holm) vann från ledningen senast och är så kvick att han kan nå den positionen igen. Om vi kommer dit så kör vi där. Vi möter tuffare konkurrenter men han utvecklas hela tiden. Räknas som en av flera och mycket tidig om man garderar loppet, säger Anders Lundström Wolden.

5 Gaius B.R. (Olav Mikkelborg) gick ett helt okej lopp senast och formen verkar vara fin. Det är några väldigt tuffa motståndare med nu och jag får vara nöjd om vi skulle få med oss pengar, säger Olav Mikkelborg.

6 A Deal is a Deal (Erik Berglöf) gjorde det bra senast vid segern på Färjestad och var okörd i mål. Han är hygglig från start utan att vara någon raket. Om vi skulle få köra oss till ledning så tror jag vi har en bra chans, men han går även bra bakifrån. Han ska räknas med chans. Jag har hört att det ska bli dåligt väder och måste han gå med skor är det ett klart minus för honom, säger Erik Berglöf.

7 Knight Rider (Eirik Höitomt) var väldigt bra som tvåa efter att ha gått i tredjespår sista sväng senast på Jarlsberg och jag var väldigt nöjd med honom. Nu är det tuffare emot. Spåret är inte heller det bästa och på förhand är det främst en liten platschans den här gången, säger Sigbjörn Kolnes.

8 Accolade (Kim Eriksson) känns fin och gjorde det bra senast på Axevalla. Han har nyligen blivit kastrerad vilket jag tror varit bra för honom. Han har fått en del snällare upplägg tidigare då vi medvetet varit försiktiga. Spåret är ej optimalt men för honom behöver det inte vara katastrof då han lever mycket på sin styrka. Han har kapacitet för att vara med i segerstriden. Inga ändringar är planerade just nu, säger Eric Martinson.

9 Ixelle Bolets (Åsbjörn Tengsareid) har gjort det bra och var fin senast men det blev för långt fram i ett blufflopp. Spåret är fint för hennes del men motståndet knallhårt. Om hon får sitt lopp är hon mycket spurtstark. Inga ändringar, säger Öystein Tjomsland.

10 Thai Explosive (Erlend Rennesvik) har gått tre väldigt fina lopp på rad och är i toppform. Spåret drar ner men kan få en fin resa om det klaffar. Motståndet är inte värre än att han ska räknas med platschans och som en given gardering, säger Kim Pedersen.

11 Dynamite Hornline (Tom Erik Solberg) gör det bra hela tiden men borde få svårt att segerstrida härifrån. Främst en platschans.

12 Paulino (Svein Ove Wassberg) har inte haft marginalerna på sin sida men har mycket hög kapacitet. Från detta spår måste det klaffa och skulle det lösa sig längs vägen så kan vi vara med där framme. Jag känner mig inte helt slagen på förhand trots att läget är mycket jobbigt, säger Öystein Tjomsland.

 

?

 

 

 

? V75-3, 1 609 m, auto

 

1 Gigant Invalley (Gunnar Austevoll) har länge varit i toppform och kan öppna väldigt snabbt bakom bilen. Distansen är en fördel och vi laddar återigen för ledningen. Om vi kommer dit kan vi leda länge och han ska streckas tidigt, säger Gunnar Austevoll.

2 Rafolo (Eirik Höitomt) satt hopplöst fast som tvåa senast och är på väg mot toppformen. Spår och distans är perfekt. Det är tufft emot den här gången men de springer inte ifrån honom och jag tror på en ny plats bland de tre främsta, säger Sigbjörn Kolnes.

3 Catherine’s Chevy (Svein Ove Wassberg) fullföljde på ett fint sätt senast från ett tråkigt utgångsläge och kan öppna snabbt.

4 Ja El Tomcat (Herman R. Tvedt) har en riktigt hög högstanivå men är osäker av sig. Motståndet är i tuffaste laget den här gången och jag är nöjd om vi skulle kunna få med oss pengar hem, säger Herman R. Tvedt.

5 Cash Okay (Erlend Rennesvik) håller sin fina form men kommer nu ut på en distans som kan vara i kortaste laget. Hästen duger för klassen så han är inte helt ofarlig om det skulle stämma med positionerna längs vägen. På förhand tycker jag det är en outsider, säger Anders Lundström Wolden.

6 Test Drive (Erik Berglöf) har blivit kastrerad och det är en häst jag gillar. Han kan öppna mycket bra och tanken är att köra oss till plankan. Vi har haft en del otur i lopp men jag tycker han blir bättre och bättre hela tiden. Nu möter vi tuffa hästar och jag är nöjd om vi skulle kunna vara trea eller fyra. Inga ändringar i nuläget, säger Erik Berglöf.

7 Pastore Bob (Johan Untersteiner) var vi nöjda med i Eskilstuna senast då han avslutade väldigt bra. Känslan är att vi kan ta hand om ledningen och skulle vi komma dit tror jag han blir svårslagen. Inga ändringar, säger Ales Pavsic i stall Johan Untersteiner.

8 Fossens Bonus (Magnus Jakobsson) såg fin ut i monté senast men han fattade inte riktigt vad det handlade om. Han hade krafter kvar i mål och helhetsintrycket var bra trots att vi blev fyra. Nu känns vi bortlottade och jag ligger lågt. Hästen trivs bäst i främre träffen och det är pengar som gäller. Inga ändringar, säger Magnus Jakobsson.

9 Always On Time (Tom Erik Solberg) var lite sliten i Bergen senast efter tre långa resor på fyra veckor. Han tränar fint och jag är nöjd med spåret. Han kan få ledarryggen på Gigant Invalley och ska räknas med platschans därifrån, säger Kjetil Helgestad.

10 Radieux (Dag-Sveinung Dalen) gick ett bra lopp i Sverige senast då han blev fyra i monté. Men spåret, distansen och motståndet gör att han bara är aktuell för pengar den här gången, säger Gaute Lura.

11 Lover Face (Ulf Ohlsson) blev det helt fel för senast i dödens och hästen gav upp till slut. Från det här utgångsläget kommer vi att hamna bland de sista och det blir svårt att komma till. Om vi skulle ha maxklaff kanske vi kan räcka till en tredjeplats. Jag måste ligga lågt med tanke på förutsättningarna. Inga ändringar, säger Anders Svanstedt.

12 Deep Sea Dream (Rune Wiig) gick ett väldigt bra lopp i svenska gulddivisionen senast på Eskilstuna. Han var först mitt på upploppet men orkade inte stå emot Milligan’s School som kontrade riktigt bra den dagen. Håller toppform men möter väldigt bra motstånd och har ett svårt läge. En liten platschans med maxflyt är rimligt att förvänta sig nu, säger Gaute Lura

 

 

 

?

? V75-4, Stolopp, 2 100 m, auto

 

1 Thankful (Vidar Tjomsland) travade ett stabilt lopp senast mot tuffa konkurrenter och lyckades vinna. Hon har dragit ett fint startspår och med tanke på den förra insatsen så tycker jag absolut att hon ska med på kupongen, säger Öystein Tjomsland.

2 Maggie Cash (Rikard N Skoglund) fick vinna på Åby för tre starter sedan men inte haft det där riktiga flytet på slutet. Formen är god och vi har ett bra utgångsläge. Kanske är det läge att se henne i ledningen den här gången. Kusken får avgöra taktiken men allt känns bra på förhand. Inga ändringar är inplanerade i nuläget, säger Jerry Riordan.

3 DoYouWishDiamond (Tom Erik Solberg) är bra när hon är som bäst och har gjort fina lopp i denna klass hemma i Danmark. Det har varit mycket otur den senaste tiden då hon suttit fast och fått gå i dödens. Nu står hon perfekt till och ett lopp i ryggar kan bli spännande. En luring, säger John Friis.

4 Princess Corner (Eirik Höitomt) har en hög högstanivå och kan avsluta vasst om luckan skulle uppstå. Vi möter tuffa motståndare men jag tycker ändå hon är så pass bra att hon ska kunna hävda sig i toppen i ett sånt här lopp. Jag tycker man ska strecka henne tidigt, säger Kjetil Helgestad.

5 Dream Girl (Nicolaj Andersen) tog en fin seger från ledningen senast på Charlottenlund men går lika bra i ryggar. Hon är allround och gör det alltid bra. Är snabb från start och skulle det lösa sig i loppet så tror jag vi kämpar någonstans i toppen. Vi hoppas kunna köra utan skor vilket skulle vara en klar fördel, säger Nicolaj Andersen.

6 Dusty Shadow (Jeppe Juel) har inte varit som bäst de två sista gångerna men var väldigt fin vid segrarna i somras. Nu har hon nästan toppform igen och duger i klassen. Om hon är som hon kan vara när hon är som bäst så tror jag vi kan vara med och kämpa om slutsegern i loppet, säger Jeppe Juel.

7 Catherine’s Chic (Svein Ove Wassberg) visade inget extra på Solvalla senast och får svårt att räcka till från ett spår långt ut. 

8 Rebella Matters (Frode Hamre) svarade för en fin insats senast men precis som då står hon med ett sämre läge. Normalt sett är det pengar som gäller härifrån. På förhand måste jag ligga lågt, säger Frode Hamre.

9 Lastsundayinmay (Erlend Rennesvik) var inte som bäst senast och vi har ingen förklaring till varför. Står bra till för en smygresa och kan nog hänga med till en hyfsad slant, det är nog max, säger Kim Pedersen.

10 Danielle D D (Jeppe Rask) besitter fin form för dagen men har ett knepigt utgångsläge. Vi möter tuffa motståndare som har betydligt bättre lägen. Härifrån måste vi lita till turen och ha maxflyt om vi ska komma in i matchen. Det blir mycket svårt att vinna. Nöjd om vi får pengar, säger Jeppe Rask.

11 Blueridge Sun (Magnus Teien Gundersen) har gjort det bra hela året och var strålande fin vid segern senast på Momarken. Formen är mycket bra men spåret drar ner det mesta av mina förhoppningar. Platsaktuell och en gardering från detta läge är rimligt att tro, säger Geir Vegard Gundersen.

12 Velvatter (Adrian Solberg Akselsen) håller sin fina form för dagen men är helt bortlottad med tanke på det usla utgångsläget. Jag ligger lågt och på förhand kan jag inte se att hon skulle vinna utan får nöja med mig pengar. Motståndet är alltid tufft i den här typen av lopp och att komma till härifrån skulle förvåna mig enormt mycket. Inga ändringar är planerade, säger Frode Hamre

 

?

 

 

 

? V75-5, Klass I, 2 100 m, auto

 

1 Muscle Lane (Ken Ecce) galopperade bort sig senast på Jägersro och var för pigg den dagen. Han är normalt travsäker och gillar distansen. Jag tror det kan lösa sig bra från det här läget och kusken avgör hur taktiken sköts. Skor runt om, säger Steen Juul.

2 Eddie Arctous (Eirik Høitomt) var väldigt fin senast på Åby och distansen är en fördel för honom. Han står bra inne i loppet och vi provar för ledningen och kör gärna där. Jag har ambitioner denna gång och jag rycker skorna fram nu, säger Marius Høitomt.

3 Cassiopeia (Nicolaj Andersen) gör fina lopp hela tiden och är snabb från start. Kan få en fin position härifrån och gör sina bästa lopp när hon är med där framme. Distansen är kanske lite för lång och jag tror på förhand det kan vara en tredje eller fjärdeplats med lite tur på vägen, säger Nicolaj Andersen.

4 Shankly Lane (Rune Wiig) känns fin och är pigg i träningen. Han har gjort det bra och varit tuff. Jag känner inte till de två danska som står innanför oss men vi kommer gasa från start. Någon gång kommer det en förlust men jag tror han kan vinna igen. Inga ändringar är planerade, säger Rune Wiig.

5 Marvellous Tooma (Frode Hamre) rycker jag gärna skorna på om banan tillåter det. Han gick med skor senast och gjorde det riktigt bra. Vi kommer inte förbi Shankly Lane som står innanför oss initialt, men jag tror han är bra nog att kunna vinna från olika positioner. Ska räknas, säger Frode Hamre.

6 Cry Wolf (Vemund Madsen Drolsum) blev för pigg senast och galopperade tyvärr. Nu sätter jag på en vanlig vagn vilket jag tror kan hjälpa honom. Om vi kommer iväg ordentligt ifrån start så tror jag att han är bra nog att segerstrida, säger Frode Hamre.

7 Katie Mae (Gunnar Austevoll) var väldigt bra senast vid segern och gjorde sitt bästa lopp i karriären hittills. Är snabb ut men behöver tur för att komma till från det här spåret. Bara en gardering, säger Eirik Höitomt.

8 Dream Cash (Per Oleg Midtfjeld) känns bra i ordning men har fått ett jobbigt utgångsläge. Han borde gått fram med loppen i kroppen men behöver mycket tur och klaff härifrån. Han känns fin i träning men det blir tufft att vinna nu. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stall Jörgen Westholm.

9 Beartime (Rikard N Skoglund) har gått upp en klass och med tanke på det är jag nöjd med läget. Hästen har suttit fast med en del krafter på slutet och sett mycket fin ut. Formen är god utan att för den delen vara absolut på topp, säger Helena Edlund.

10 Roberto Brazz (Åsbjörn Tengsareid) har varit fin länge och vunnit två av de fyra senaste starterna. Hästen var bra senast på Åby också. Nu står vi lite sämre till med bakspår med många bra motståndare där framme. Främst pengar är realistiskt att förvänta sig nu, säger Jens Kristian Brenne.

11 Victory Road (Carl Johan Jepson) är ute i ett riktigt bra Klass I-försök men är själv stark och rejäl. Galoppen senast var oturlig och det kostade oss en framskjuten placering. Om han sköter sig så tycker jag att han duger bra i den här klassen men det blir ändå tufft att runda alla från det här läget. Vi återgår till skor, säger Ulf Stenströmer.

12 Zizou (Henna Halme) har varit ifrån en längre tid då han haft problem med en kota. Hästen har hög kapacitet men utgångsläget drar ner förhoppningarna ordentligt. Jag måste ligga lågt och det är främst pengar som är aktuellt nu. Inga ändringar, säger Jonas Oscarsson i stall Veijo Heiskanen.

 

? 

 

 

? V75-6, 4-åringar, 1 609 m, auto

 

1 Zabul Fi (Tom Erik Solberg) är riktigt snabb ut den första biten och det skulle vara spännande att se honom i ledningen den här gången. Formen är god och kanske kommer jag att sätta på ett stängt huvudlag så han blir ännu vassare från start. I övrigt planerar jag inga ändringar, säger Jerry Riordan.

2 Patent Leather (Frode Hamre) fick en perfekt genomkörare och vann med krafter kvar vid den senaste starten. Jag är osäker på hur hästen invändigt kan öppna men jag tror min håller ut de utvändiga i alla fall. Om banan tillåter kommer vi att fortsätta att köra med en amerikansk vagn och tanken är även att köra barfota, säger Frode Hamre.

3 M.S. Triple J. (Svein Ove Wassberg) gjorde ett nytt starkt lopp senast och troligen kör vi barfota om banan tillåter. Han är tillräckligt bra för att vara med där framme någonstans. Bike igen, säger Frode Hamre.

4 Zarenne Fas (Rikard N Skoglund) gjorde det fantastiskt bra senast vid segern i Tyskland. De andra hästarna blev trötta och orkade inte utmana just den dagen. Jag vet inte om de inte trivdes på banan eller om det var något annat som satte ned dom, men det tar inte bort min hästs prestation. Rikard har alltid gillat hästen och visst ska han räknas. Jag skulle gärna se honom i andra ytter och att Zabul Fi får gå i ledningen. Inga ändringar är inplanerade nu, säger Jerry Riordan.

5 Ibra Boko (Ulf Ohlsson) hade krafter kvar  senast på Solvalla och är i bra form. Nu möter han ett väldigt hårt motstånd och får svårt att vinna. Om det skulle lösa sig maximalt i loppet och att vi har lite tur längs vägen så kan vi vara fyra, femma. Inga ändringar är planerade, säger Kim Pedersen.

6 Classichap (Geir Mikkelsen) är snabb den första biten och det är lika bra att ladda med honom då han inte gillar att gå bakifrån. Han trivs över distansen och håller formen även om inte resultaten kommit på slutet. Inga ändringar, säger Jerry Riordan.

7 Noble Superb (Magnus Teien Gundersen) har jag varit jättenöjd med i de två senaste starterna och han håller fortsatt sin fina form, men från spår sju i dessa lopp blir det tufft. Jag får på förhand vara nöjd med en premie. Om vi skulle vinna blir jag mycket förvånad, säger Geir Vegard Gundersen.

8 Marcello Wibb (Johan Untersteiner) har haft ett strålande år och gör det fortfarande bra. Vi har ett dåligt läge och möter flera bra hästar. Vi får hoppas han kan få fina ryggar och jag tror han mår bäst av att inte behöva göra så mycket grovjobb nu. Han går med en amerikansk vagn, barfota runt om och ett halvnorskt huvudlag. Alltså inga ändringar, säger Ales Pavsic i stall Johan Untersteiner.

9 Roofie (Christoffer Eriksson) var inte som allra bäst senast på Solvalla men känns jättefin hemma i träning. Han är mer stark än snabb så högt tempo skulle gynna honom. Han går med en amerikansk sulky, barfota runt om och ett halvstängt huvudlag. Alltså precis som senast på Solvalla, säger Ales Pavsic i stall Johan Untersteiner.

10 Dumbo (Gordon Dahl) vann med krafter kvar senast och formen är verkligen på topp, men vi hade ingen tur med spårlottningen. Det är en stark häst som alltid gör sitt i loppen. Nu är vi ute över denna sprinterdistans för allra första gången och naturligtvis blir det mycket svårt att komma till härifrån. Jag skulle bli mycket förvånad om vi skulle gå och vinna loppet och på förhand får vi hoppas på ett stenhårt tempo med mycket tur under vägen. Om vi skulle få med oss en hyfsad peng så får jag vara nöjd. Inga ändringar är inplanerade just nu, säger Gordon Dahl

 

?

 

 

 

? V75-7, Brons, 1 609 m, auto

 

1 Red Bar (Carl Johan Jepson) gör sitt första lopp för oss och känns väldigt fin i träning. Vi vet att han kan öppna snabbt den första biten så startmomentet blir spännande. Om det löser sig från start så tror vi på en plats i toppen och jag tycker att han ska streckas tidigt, säger Kim Pedersen.

2 S.K.’s Mystic Titan (Gunnar Austevoll) avslutade bra som tvåa senast och har stått hos mig efter det. Spåret är perfekt och han ska få ett banjobb i veckan. Jag tror han är med där framme och ska med på kupongen om man streckar tre, fyra stycken. Barfota om banan tillåter, säger Gunnar Austevoll.

3 Park View (Tom Erik Solberg) var inte som bäst senast och vi vet inte varför, men han tränar som han ska. Om formen är på plats så är han bra nog att leda ett sånt här lopp runt om, men efter senaste insatsen är jag lite osäker på det, säger Erik Killingmo.

4 Lord Flax (Niclas Benzon) blev oplacerad från ett tufft utgångsläge från ett tråkigt spår senast. Bättre förutsättningar nu och kan öppna snabbt. Måste räknas mycket tidigt.

5 Gogo Hall (Henna Halme) hade sparade krafter i mål senast och håller sin fina form, men är ute i ett tufft lopp. På förhand tycker jag främst att det är en premie som är aktuell. Inga ändringar, säger Frode Hamre.

6 Ursula Horse (Dag-Sveinung Dalen) var stark som trea bakifrån senast och är så snabb bakom bilen att hon kan få en fin position direkt. Hon hänger med i alla tempon men motståndet är så hårt så jag tvivlar på seger. Kanske en liten platschans och jag är nöjd med pengar, säger Tor Olaf Halle.

7 Golden Dream M.E. (Noralf P. Brækken) var godkänd som trea senast men nu har vi återigen ett dåligt spår och möter äldre mer härdade konkurrenter. Därför tar vi upp och kör bakifrån. Svårt vinna men kanske kan vi ta tredjeplatsen, säger Noralf P. Brækken.

8 Faust Boko (Magnus Teien Gundersen) - gör alltid sitt bästa och går på alla distanser, men spår åtta över sprint mot dessa hästar ser lite väl svårt ut. Det måste lösa sig om vi ska ha någon chans. På förhand med dessa förutsättningar ser det tufft ut att kunna vinna. Jag ligger lågt och hoppas vi kan tjäna pengar, säger Geir Vegard Gundersen.

9 Hakon von Haithabu (Ulf Ohlsson) gjorde det bra senast på Solvalla men spåret är inte optimalt då han inte trivs i ryggar. Han är bra för klassen och har kapacitet för att vara med i segerstriden. Hästen tål att göra en hel del grovjobb på egen hand och troligen blir det ett offensivt upplägg den här gången. Trots det tråkiga utgångsläget så är jag ändå lite optimistisk och tror vi är med där framme och gör upp om segern. Inga ändringar, säger Anders Svanstedt.

10 S.M.K. Silvousplait (Adrian Solberg Akselsen) fullföljde starkt som tvåa senast efter att ha vunnit fyra raka segrar. Nu möter vi tuffa hästar och har ett besvärligt utgångsläge. Jag tror på förhand att det blir mycket svårt att räcka hela vägen, men kanske kan vi vara med på en plats om allt skulle lösa sig längs vägen, säger Adrian S. Akselsen.

11 U.R. Amazing (Åsbjörn Tengsareid) har vunnit två raka för mig på ett mycket bra sätt men står nu tufft till med tanke på distansen. Jag tycker på förhand att det ser svårt ut och vi får nog kämpa om en premie. Ligger lågt, säger Anders Lundström Wolden.

12 Revenue Lavec (Lars Anvar Kolle) gjorde det bra senast vid segern på Bjerke men får tufft att räcka till från detta utgångsläge. Jagar främst en vettig peng den här gången.