Startsida     Måndag 13 juli 17:39   Din profil   Live Trot   V75-kalender   French Racing
User:   Password:     Login   Become member
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera
eller rensa cacheminnet i din dator/mobil..


V75-TIPSET


Publiceras senast 3 timmar innan första start

Tränarintervjuer till V75 Årjäng 11 juli V75-1, Klass I, 2 140 meter, volt

1 Imagine Boko (Örjan Kihlström) är i en bra form och han gjorde ett bra lopp med mig i Lindesberg för tre starter sedan. Bra spår nu i volten och han känns fin i träningen, så allt ser okej ut. Han är stark men inte så jättesnabb ut ur volten men han borde ändå komma bra till härifrån, säger Dwight Pieters.

2 Charlock Wiking (Magnus Jakobsson) satt fast med krafter sparade senast och hade nog vunnit med lucka. Han såg väldigt formstark ut och ska inte räknas bort här.

3 Strong Pepper (Erik Adielsson) har gjort det väldigt bra och han tog en lätt seger senast. Han har tagit det loppet bra så allt ser bara bra ut. Han har fått ett bra spår nu och en bra kusk, så jag ser ljust på uppgiften. Distansen passar honom också bra så jag tror han har segerchans. Han har inte startat så mycket i voltstart men jag tror inte det är några problem och han går bra från alla positioner. Det blir en hybridvagn nu istället för en jänkarvagn, säger Rune Flaskerud.

4 Aperfectdream (Nicklas Westerholm) STARTAR EJ

5 T.Rex Face (Björn Goop) gör debut för oss och jag tycker att han borde klara spåret i voltstarten. Det är alltid svårbedömt när hästen är ny men jag har en bra känsla. Det blir barfota runt om och en hybridvagn här, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

6 Mr Marvelous (Ulf Ohlsson) gjorde det bra senast på Solvalla och jag var nöjd med hästen. Känns fortsatt fin och vi har ett bra läge. Jag tycker att han är en av de som kan vinna loppet. Vanlig vagn, säger Reijo Liljendahl.

7 Global Venture (Peter Untersteiner) känns fin i träningen och jag hoppas han ska komma igång på riktigt nu då jag tycker det är en fin häst. Han brukar kliva iväg bra men vi får se vad som händer från start. Det blir en vanlig vagn nu, säger Peter Untersteiner.

8 Mellby Granat (Robert Bergh) ska ha gått framåt mycket med det senaste loppet och han ska även tända till med att tävla barfota nu också. Jag är rätt så optimistisk bara han hittar ut från spåret, säger Oskar Florhed.

9 Vien Ici (Carl Johan Jepson) var riktigt fin på Östersund men inte riktigt lika fin senast, men det var tuffare motstånd och så hade han även en lång resa i kroppen. Hoppas han går ner lite i klass nu även om det var ett rätt så bra lopp. Han tränar fint och känns bra men jag hade gärna haft ett bättre spår och han är lite speciell i voltstart. Hoppas han är lika fin som på Östersund, då kan han vara ett skrällbud, säger Ulf Stenströmer.

10 Gianluca B.R. (Åsbjörn Tengsareid) är i en jämn och fin form. Senast hamnade han sist från spår åtta och kom inte in i loppet. Han är bäst med ett jämnt hårt tempo och jag tror voltstart ska gå fint. Känns minst lika fin i träningen nu och är så pass bra att han ska kunna duga i klassen och vara bland de tre-fyra främsta, säger Åsbjörn Tengsareid.

11 Double Night (Rikard N Skoglund) var klart positiv senast och han kämpade hela vägen. Spåret är inte roligt men han borde kliva iväg. Det är nog inget för vinnarspelarna här och vi hoppas på en så bra peng som möjligt med oss hem, säger Joakim Elfving.

12 Dominic Wibb (Adrian Kolgjini) gick sitt sista jobb inför det här i torsdags och kändes grym. Han hade på sig en murphy då och kändes genast mycket bättre, så han går med det nu. Han duger riktigt bra i klassen men läget drar ju ner chanserna rejält men hästen är otroligt stark och tål att gå så vi har inte gett upp helt, säger Dante Kolgjini.

 

?

 

 

 

? V75-2, Stolopp, 2 140 meter, volt

1 Livi Opal H.M. (Paw Mahony) tänker jag göra ett försök att leda loppet runt om med. Tanken är jämnt och hårt tempo och jag tror hon kan gå en 14-tid. Vi maxar med barfota, helstängt och en bike, säger Paw Mahony.

2 O’Hara Garbo (Nathalie Blom) har gjort det bra och utvecklats fint. Nu blir det ett snällt lopp och pengar gäller. Barfota runt om, bike och helstängt, säger Paw Mahony.

 

2 160 meter: 

3 Ti Amo Face (Erik Adielsson) svarade för en fin insats senast i Lindesberg då hon fick gå i tredje sista 800 meter och höll bra. Formen är gryende och jag tror vi kan få med oss en hygglig slant, säger Reijo Liljendahl.

4 Photoshoot O.S. (Ole Johan Östre) möter tuffare motstånd nu och jag är nöjd om hon tjänar pengar här, säger Ole Johan Östre.

5 Orlando (Jorma Kontio) var jag nöjd med senast. Hon känns riktigt fin och är rejäl. Vid lite klaff så kan hon sluta i tätstriden och hon är för lite streckad, säger Fredrik Wallin.

6 Lipstick Tooma (Örjan Kihlström) är en trevlig häst som gjorde det fullt godkänt från knepigt spår i debuten för oss. Förhoppningsvis har hon gått framåt och spåret bör hon inte ha några problem med. Känslan är att medeldistans är mer gynnsamt för henne, men samtidigt är det betydligt jämnare och tuffare emot nu, säger Daniel Redén

7 Cobbys Nana (Rikard N Skoglund) sög in luft senast. Ligger lite lågt men fungerar hon så är hon ju bra. Barfota fram och troligen norskt huvudlag, säger Marcus Mathisen.

8 Bianca Sisa (Dagfinn Aarum) är väldigt snabb ut, men möter bra hästar. Kör för bästa möjliga placering, säger Frode Larsen.

9 Zosima Mag (Mats E Djuse) svarade för en fin insats den tunga vägen senast. Möter tuffare motstånd nu men jag tror hon kommer att göra ett bra lopp, säger Anton Sverre.

10 Valkyria K. (Henna Halme) har ett lite tråkigt spår men kommer hon ut så kan det bli roligt, men det behövs ju mycket tur. Vanlig vagn och murphy, säger Håkan Andersson.

11 Ies Elisabet (Emilia Leo) är mycket bättre än raden och står billigt inne. Utgångsläget är perfekt och hon kommer att strida om segern vid minsta flyt, säger Fredrik Wallin.

12 Zarina Bi (Björn Goop) var väldigt fin i debuten för oss men senast så var insatsen inte lika bra. Hästen känns fräsch men frågan är hur det är med formen. Jag tycker att utgångsläget är okej nu och får hon spara speeden så kan hon vara med långt framme här, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

 

2 180 meter: 

13 Xanthis Amazing (Oskar J Andersson) har gått framåt med loppet senast men hon har en tuff uppgift här så jag är nöjd om hon tjänar en slant, säger Peter Strömberg.

14 Karamel Hill (Carl Johan Jepson) har en riktigt fin form för dagen och är den av våra tre i loppet som jag tror mest på. Senast så vann hon på ett enkelt vis och jag tycker faktiskt att vi möter lite enklare motstånd den här gången. Hon ska räknas med chans här, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

15 Millie Millionaire (Ulf Ohlsson) vann på bra vis senast. Härifrån krävs det både lite klaff och en stark prestation. Är bra nog för att strida om segern, säger Fredrik Wallin.

 

 

?

 

 

 

? V75-3, Brons, 3 140 meter, auto

1 Duke of Mearas (Linda Sedström) fick ett perfekt utgångsläge här och är rätt så snabb ut. Jag kör det som går sen hoppas jag få en bra rygg. Distansen tror jag passar bra men det är tufft på V75 och han är kanske ute på lite djupt vatten. Han känns bra i alla fall och jag tror formen är god. Är han trea-fyra här så är vi jättenöjda, säger Linda Sedström.

2 Randemar R.D. (Peter Untersteiner) brukar inte pulla i loppen när han har norskt huvudlag så jag hoppas han ska klara distansen bra. Låser mig inte vid någon taktik men allt ser bra ut i träningen i alla fall och det är en outsider, säger Peter Untersteiner.

3 Höwings Unbeatable (Robert Bergh) ser allt bara bra ut med och han har fått ett bra spår. Jag tror inte distansen är några problem för honom då det känns som en stark häst. Han ska kunna ta en bra placering här, säger Dwight Pieters hos Robert Bergh.

4 The Real Star (Örjan Kihlström) känns fin och han gjorde det bra senast på Vaggeryd. Distansen är ett litet frågetecken nu men hästen är bra i ordning och borde klara upplägget. Jag tycker att han är en av de som ska räknas här, säger Fredrik Persson.

5 Enzo Am (Per Nilsson) gjorde det bra senast även om det kanske fattades lite i honom. Fin i träningen och han har ett bra spår då han är väldigt snabb ut från start och viktigast är att han kommer ner på innerspåret. Är en outsider och vi kanske rycker ner norsken innan start nu, säger Bengt Oltorp.

6 Euskara (Jorma Kontio) känns riktigt fin. Hon lever på sin styrka och distansen passar således perfekt. Bilstart är ett litet plus, men hon är ju ingen blixt. Klaffar det bara lite så är hon given i striden, säger Fredrik Wallin.

7 Fort Knox (Björn Goop) har överkapacitet för sin klass men det är lite vinna eller försvinna för honom. Han kan bli het men om allting fungerar så ska han räknas tidigt här, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

8 Athos Race (Carl Johan Jepson) gjorde det helt okej senast. Han behövde loppet i kroppen och det var lite för tuffa hästar som stod start där. Känslan är att han ska ha gått framåt med loppet och göra ett bra lopp nu men från det här läget kan det bli svårt. Det blir inga ändringar, säger Ulf Stenströmer.

9 Global Tailwind (Rikard N Skoglund) vann på ett rejält vis senast och det är en häst jag gillar. Har gjort allting rätt i träningen och det blir spännande nu när han har fler lopp i kroppen. Han har bra kunnande och har ett smygläge här så får han rätt lopp ska han kunna vara med och strida där framme. Jänkarvagn och norskt, säger Joakim Elfving.

10 Give Me Ten (Erik Adielsson) känns bra i jobben men bakspår är inte optimalt för honom då han vill tåga på i sitt tempo. Distansen är positiv för honom, säger Klaus Kern.

11 Vagabond Bi (Ulf Ohlsson) gick bra till slut senast och vi kommer närmare och närmare en seger. Det är små marginaler i loppen och han känns fortsatt fräsch och fin i träningen. Ska kunna vara med där framme och det blir barfota runt om nu ifall banan tillåter och då tar vi även bort gamascherna för första gången, säger David Persson.

12 Ike Schermer (Rick Ebbinge) gjorde det okej senast och distansen är inga problem. Allt är normalt i träningen men han har fått ett dåligt spår igen och det kan bli svårt från det här utgångsläget. Det kan bli lätta skor den här gången, säger Jeroen Engwerda.

 

 

 

 

 

?

? V75-4, Kallblod, 2 140 meter, volt

1 Trö Hera (Simen B Jessen) har en bra form och hon har gjort det fint på slutet, så vi kommer till start här med toppform. Hon står spännande till och jag får prova köra så fort vi kan hela vägen, då hon är mer stark än speedig. Det är nog en fördel om vi kommer till ledningen och hon ska kunna vara bland de tre främsta här, säger Simen B Jessen.

2 Granetta (Ulf Ohlsson) har haft lite otur i loppen men jag tycker att hon har en bra form. Ett jämnt och hårt tempo vore bra för henne och hon ska kunna vara trea-fyra i alla fall. Blir inga ändringar, säger Alf Jonsson.

3 Klack Vilja (Oskar J Andersson) gjorde det okej i det senaste loppet och det känns som hon har gått framåt. Det är väldigt tuffa hästar emot här så vi får smyga med och köra för en peng. Det blir skor bak vilket skulle kunna vara en fördel, säger Joakim Reiser.

2 160 meter: 

4 Doktor Jaros (Maria Lundgren) har inte övertygat och han får smyga med härifrån och hoppas på en slant i första hand.

5 Torpa Nicklas (Odd Arne Sagholen) var väldigt bra senast i monté och han öppnade 1.20 första 500 metrarna för att sedan ta det lite lugnare och han vann kontrollerat. Gången innan gick han också en bra tid så han har en bra form och kan nog gå en hög 22-tid. Bakom Ulsrud Tea och Åsrud Vilja ska han räknas, säger Odd Arne Sagholen.

6 Åsrud Vilja (Örjan Kihlström) går 22-tider hela tiden och allting ser bra ut. Hon är pigg och fin så jag tror hon kommer vara ännu bättre nu. Möter Ulsrud Tea men vi har en av de bästa vi också och det måste vara en bra segerchans, säger Tor Örjan Johansen.

7 Bellfaks (Mats E Djuse) verkar det bra med hemma i träningen och han hade inte startat på länge inför det senaste loppet, så det var en fin comeback där. Vi hoppas på en bra insats nu igen men det viktigaste är att han sköter sig, säger Wiktor Kylin-Blom.

8 Ulsrud Tea (Svein O Wassberg) galopperade senast när norsken åkte ner på ena sidan. Vi har ändå gått igenom henne ordentligt men inte hittat några fel och hon tränar på normalt. Hon är väldigt travsäker och brukar vara som starkast över upploppet. Har stor respekt för Åsrud Vilja men jag hoppas det står mellan våra två och att den som får bästa loppet vinner, säger Ove K Karlsen.

9 Emil Mollyn (Dagfinn Aarum) gjorde det okej senast men han måste höja sig rejält om han ska blanda sig i striden. Får svårt.

10 Remkvikk (Mikael J Andersson) var det ett fall framåt för senast. Han har varit pigg och glad efter det loppet och det har inte varit några konstigheter. Tar han pengar nu så är vi mer än nöjda och det kanske blir stängt huvudlag nu, säger Jonas Hallstensson.

11 Björkeviking (Paw Mahony) gjorde det mycket bra på Arvika i senaste starten men nu gäller det att smyga med här till en liten peng. Jag ligger lågt, säger Paw Mahony.

12 Bilbo B.S. (Jorma Kontio) kan en hel del men han har inte fått någon större utdelning i år. Om det löser sig från det här utgångsläget så skulle det kunna vara en platsskräll.

2 180 meter: 

13 Teddy Gutten Stöen (Jan Roar Mjölneröd) ska ha gått framåt med det senaste loppet men han är ute i ett väldigt tufft lopp nu och han står ju med 20 meters tillägg på bland annat Ulsrud Tea. Jag får ge honom ett snällt lopp här så får vi se vad jag har att åka med till slut, säger Jan Roar Mjölneröd.

 

? 

 

 

? V75-5, Klass II, 1 640 meter, auto

1 Slippery Runway (Emilia Leo) är bra och han såg fin ut i träningen i torsdags så han är bra i ordning. Framspår är bra och det är väl bara att gasa på härifrån så får vi se hur långt det räcker, säger Stefan Melander.

2 Pine Muscle (Björn Goop) har ett fint utgångsläge men surnade till senast på Solvalla och den prestationen var inte bra. Allt känns bra med hästen i träningen inför det här men är frågetecken hur det är med formen, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

3 Sara Palema (Marcus Hultman) fungerade inte senast och jag vet inte riktigt varför, hon galopperade omotiverat flera gånger. Man har gått igenom henne grundligt efteråt utan att hitta några direkta fel så jag hoppas det ska gå bra nu, även om det är lite frågetecken. Det är svårt sätta in henne här men håller hon samma form som på Axevalla borde hon duga en bit. Eventuellt så blir det en jänkarvagn nu, säger Marcus Hultman.

4 Quickly S.W. (Carl Johan Jepson) vann enkelt senast och hon har tagit det loppet bra och verkar fortsatt fin i formen. Det är samma spår igen men det är några bra emot så det kan bli tufft. Med lite klaff kan hon ändå vara med där framme och det blir inga ändringar på utrustningen, säger Bengt Berg.

5 Bastian Boom (Ulf Ohlsson) blev störd till galopp 100 kvar senast och tappade minst en andraplacering på det. Det kändes surt då han annars gjorde en riktigt fin prestation och visade full form. Den här gången är motståndet tuffare och det gäller att han får det smyglopp som han trivs bäst med. Får han det då kan han mycket väl vara bland de tre här. Inga ändringar, säger Svante Båth.

6 R.K.Queen (Paw Mahony) satt fast senast på Lindesberg men kändes jättefin i loppet. Jag tror vi kan ta ledningen och därifrån är hon hästen att slå. Jag tycker hon är märkligt bortglömd och jag vill varna lite för henne. Det kanske är läge att dra urryckarna för första gången och det blir även en bike och barfota runt om nu, säger Paw Mahony.

7 Gassin Am (Rikard N Skoglund) gjorde kanske sitt bästa lopp senast. Fungerar allt bättre och är snabb ut. Vid lite flyt kan han strida om en plats, säger Fredrik Wallin.

8 Betting King (Robert Bergh) har inte den rätta formen och läget är ju dåligt också så vi får ligga lågt. Han travar bättre nu men vi får hoppas på pengar, säger Oskar Florhed.

9 Civilon (Jorma Kontio) var riktigt fin i senaste starten på Örebro och allt känns jättebra efteråt. Det är en kapabel häst som ska räknas igen med segerchans. Det blir eventuellt barfota runt om och jag är optimistisk, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

10 Awesome Kronos (Erik Adielsson) skötte sig fint senast och kunde då vinna på ett bra sätt. Han är väldigt fartfylld men har samtidigt uppträtt korkat vid flera tillfällen. Trots att han står tufft inne i loppet och har bakspår så ska han inte räknas bort och skulle det stämma för honom då slutar han långt framme. Barfota runt om för första gången, inga andra ändringar, säger Svante Båth.

11 Glacier (Örjan Kihlström) har fått ett svårt utgångsläge och det blir tufft härifrån. Jag är nöjd om det blir pengar och det kan bli barfota runt om nu, säger Stefan Melander.

12 Kainai Goj (Nicklas Westerholm) avgjorde i rejäl stil senast på Skellefteå och det såg inte ut som det var helt slutsålt över mål. Det känns som han duger i klassen men utgångsläget blev iskallt över den korta distansen och han behöver ha mycket tur för att blanda sig i striden. Det blir svårt härifrån.

 

?

 

 

 

? V75-6, Silver. 2 140 meter, auto

1 Harran Boko (Conrad Lugauer) har tränat på bra. Spåret är vi nöjda med och tanken är att köra i ledningen här, säger Marc Elias.

2 Ural (Ole Johan Östre) har tränat på och gått sina intervalljobb. Han är lite piggare än vanligt men han kan behöva loppet. Har ett bra utgångsläge och vi får se hur långt det räcker. Eventuellt barfota runt om och så blir det en jänkarvagn, säger Susanne Richter.

3 Island Life (Robert Bergh) har gjort bra lopp varje gång och senast hade han ju ett svårt utgångsläge. Nu har han ett fint spår igen och det känns som han har toppform. Han är snabb ut bakom bilen så allt ser positivt ut. Ska kunna vara bland de tre främsta, säger Dwight Pieters hos Robert Bergh.

4 Zap di Girifalco (Björn Goop) känns fortsatt jättefin i träningen inför det här och jag tycker att det är vår bästa segerchans på V75. Senast så var han mycket bra på Kalmartravet och jag ser det som en toppchans här, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

5 Flash Hammering (Rikard N Skoglund) tränar på fint och skötaren har börjat rida lite galoppintervaller så får vi se om han tänder till av det. Det viktigaste är att han gör ett bra lopp och visar att han kämpar hela vägen, skulle han göra det så kan han vara fyra-femma. Det blir inga ändringar, säger Jimmy Dahlman hos Jörgen Westholm.

6 Final Dream (Linda Sedström) har gjort det jättebra och det känns som han har en fin form. Har ett helt okej läge och är snabb ut och öppnar som bäst när han har spår lite längre ut. Kommer jag till ledningen så vill jag köra där då jag tycker han är som bäst från den positionen, säger Linda Sedström.

7 Monfalcone (Kristian Lindberg) gjorde det fantastiskt bra i senaste starten och han har nog gått framåt ytterligare ett snäpp nu då han verkar väldigt fin i träningen. Han är väldigt kaxig för dagen så det är nog toppform. Har lite vingelläge och stentufft gäng emot men får han spara på speeden kan det vara en rolig outsider. Det blir troligen skor fram den här gången, säger Peter Strömberg.

8 Making Love (Erik Adielsson) kan en del i grunden och senast på Kalmartravet så spurtade han fullt godkänt över upploppet som femma. Utgångsläget är inte roligt den här gången och det krävs väldigt mycket för att komma in i matchen. Han får i första hand jaga pengar och det blir svårt att vinna.

9 Viking Brodde (Jorma Kontio) är en väldigt bra häst i grunden men lite osäkert hur det står till med formen. Vi behöver tempo för att komma in i matchen och med form så är det en häst som ska räknas. Blir inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

10 Macelleria (Nicklas Westerholm) är så bra som han ska vara nu och senast satt han fast i rygg på ledaren. Han är lite utelämnad härifrån men får han sitta i ryggar fram till upploppet så kommer han svara för en bra spurt. Jag tycker att det är en platschans här, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

11 Coogan (Örjan Kihlström) var riktigt bra i finalen på Solvalla senast. Det fanns tveksamheter innan, frågetecken, men han fungerade fint trots hovproblem bara veckan innan. Nu har han fått en liten träningsperiod och hästen känns fin, men utgångsläget är svårt i en jämn klass, säger Daniel Redén

12 Flash Håleryd (Ulf Ohlsson) tyckte det var skoj att springa i ledningen över en 800-metersbana i senaste starten och det var kul att se honom. Från det här utgångsläget får vi nog vara nöjda om han får en bra peng med sig hem, säger Ulf Stenströmer.

 

?

 

 

 

? V75-7, Guld, 1 640 meter, auto

1 Stepping Spaceboy (Wilhelm Paal) känns fin för dagen och senast så galopperade han tyvärr, så det blev inget riktigt lopp. Jag är optimistisk till att hästen kommer att göra ett bra lopp nu och han är mycket snabb ut. Har ett bra läge där möjligheten finns att köra i ledningen eller att släppa till Disco Volante. Jag gillar den här hästen och det ska bli spännande på lördag. Vi möter många tuffa hästar och jag tror att det är en platschans. Det kanske blir svårt att vinna men där bakom kan vi vara. Kanske blir det så att vi fortsätter att köra barfota fram eller så blir det tunna aluminiumskor, det bestämmer jag på tävlingsdagen, säger Wilhelm Paal.

2 Mellby Free (Björn Goop) var inte trött i mål senast och läget nu är perfekt för henne. Hon är vass på speed och att hon nu ska gå barfota runt om är ett klart plus. Tycker inte att man ska räkna bort henne från segerstriden, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

3 Milligan’s School (Ulf Eriksson) blev lite tempotorsk i senaste starten men han verkar fin annars i träningen. Han har fått ett ganska bra utgångsläge nu och även om han inte är blixtsnabb ut så borde han kunna komma ner. Hoppas på bra tempo och framförallt så vill han ha en fast och fin bana. Barfota runt om, säger Stefan Melander.

4 Disco Volante (Ulf Ohlsson) är väldigt bra i ordning och jag är jättenöjd med honom i träningen, men det var han ju även inför Elitloppet och där gick det som det gick. Senast så sa Ulf att banan var för lös för honom. Det blir inga ändringar, säger Stefan Melander.

5 Gigant Invalley (Gunnar Austevoll) har gjort fina lopp på slutet och allt ser ut som det brukar i träningen. Han är harmonisk och fin så allt verkar bra och han gick den sista träningen inför det här i onsdags. Det är bra hästar emot här men distansen är en fördel för honom och spåret är bra också då han är snabb ut från start men det är ju även flera snabba hästar på insidan. Jag tycker att vi kommer med en häst i fin författning i alla fall så får vi se hur långt som det räcker här. Han kommer att gå med lite lättare skor den här gången, säger Truls Desserud.

6 Snowstorm Hanover (Rikard N Skoglund) tränar otroligt bra och känns fantastiskt fin, men det räcker nog inte här ändå tyvärr. Det blir skor runt om, säger Stefan Melander.

7 Sorbet (Örjan Kihlström) tog sig ur Elitloppet på ett fantastiskt sätt. Har känts stark i träningen hela tiden efteråt och just nu verkar han extra löpglad efter en tids tävlingsfrånvaro. Alla vet att Sorbet har fart och styrka för att sluta långt framme i dessa typer av lopp, men från ett lurigt spår lär det krävas en del tur på vägen, säger Daniel Redén

8 Racing Mange (Joakim Lövgren) har haft ett litet uppehåll och han känns fin i träningen. Vi tar det här loppet som ett led i matchningen mot Hugo Åbergs. Han går optimalt utrustad men jag får ändå ligga lite lågt med tanke på läget, säger Joakim Lövgren.

9 Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson) har inte riktigt fått till det under året men kapacitet finns så det räcker. Har ett intressant smygläge och han räknas som en outsider.

10 Mindyourvalue W.F. (Robert Bergh) var vi lite besvikna på senast och tycker nog att han skulle kunnat skjutit till lite bättre på upploppet. Vi har trott på honom hela tiden och får fortsätta göra det. Det kanske kan bli någon ändring på huvudlaget nu, kanske norskt vilket han skulle kunna svara bra på. Han är trög av sig i loppen så det kan var intressant. Det ska fungera köra barfota runt om nu ifall banan tillåter men han måste ha mycket flyt härifrån, säger Oskar Florhed.