Startsida     Onsdag 29 januari 06:01   Din profil   Live Trot   V75-kalender   Fem tippar   Nybrinks tips
User:   Password:     Login   Become member
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera.

V75-TIPSET

Micke Nybrinks tips till V86 Åby/Solvalla 18 december
Ni har väl koll på att det här är sista chansen i år att bli storvinnare på V86. Själv har jag kvar den punkten på min bucketlist, före ensamsegling över Atlanten och att åka snowboard i Anderna, typ. Nästa onsdag är det nämligen V75 i stället (Juldagen, Umåker) och sen är det nytt år och V86 igen den 1 januari.

Omgången delas av Solvalla och Åby och spikarna står INTE som spön i backen, troligen bara regnet.

Extremt långsam

? V86-1: Lång distans, låg klass och Åby innebär att en känsla av osäkerhet infinner sig. Gameboy Pellini blir favorit från spår ett bakom bilen. Han är stor och tar härliga kliv och om han lyckas försvara ledningen, öppnade bra från spår fem näst senast, kan det gå. Näst senast övertygade han så smått från spets efter bra fart hela vägen.

Bakom favoriten är A GoGo Girl och Smekeruds Bazinga roliga skrällar. Go Go gick starkt efter galopp på V75 senast och är klart uppåt medan Bazinga svek senast men hade problem med ryggen. Före det har han visat toppform. Glöm heller inte norska gästen Djarpur Dry. Han öppnar som en Ålandsfärja men när han fått upp farten stannar han aldrig.

? V86-2: Au Pair Girl vann på ett mersmakande sätt från ledningen senast och kommer i full form. Hon öppnar bra men når troligen inte ledningen när Hossiana Boko har spår ett och troligen ger järnet och svarar. Men Robert Berghs sto går från alla positioner och borde ha vettig chans, bara Per Lennartsson kan undvika dödens.

Så jag spikar i ett lopp där värsta motbudet Beauty Leg är extremt långsam i starten och sannolikt hamnar sist.

Klassisk fälla

? V86-3: Egentligen är det en klassisk fälla, att gå på att guldhästen Mack Dragan ska plocka in 60 meter på ett sömnigt gäng. Alltid är det någon jäkel som smiter undan när det blir dryga spår och långt fram. Jag vet det. Men hur jag än vänder och vrider på loppet vinner han, i alla fall två gånger av tre. I sista sväng på V75 senast blev han rejält störd och satt fast med allt sparat där Stepping Spaceboy vann. Formen är bättre än raden. Det är heller inte alls samma sak med tre tillägg i december; i april-maj hade det varit kört på förhand. Man blir inte överfallen av givna vinnare i de andra loppen och Mack Dragan duger i krig, så att säga, som spik.

? V86-4: Moons Zappa har toppchans – om hon kan försvara ledningen. Problemet heter Chikorita Jons som följer bilen. Så jag garderar storfavoriten, bara av den anledningen. Varning för Staro Mary Lou som slipper isbana nu och kan tävla sommarskodd.

? V86-5: Ojsan, orutinerade treåringar, en hel hög. Det här loppet togs in för att tillverka miljonvinster. Johan och Peter Untersteiner har två vassa kandidater från tillägg. Keegan Trot galopperade 900 kvar senast men gick sedan strålande till andraplatsen. Han ser ruskigt stark ut men har också hyfsat nära till galopp.

Demon Ima är lillebror till Day Or Night In och det syns. Han är inte att lita på heller men insatserna är rykande efter galopp, två gånger i rad. Om vi visste att någon av dem skötte sig kunde vi stanna där. Tyvärr är det inget jag vågar spela på.

Passa även Incredible Wine på start som visade härlig skalle i spets näst senast.

Storskrällde senast

? V86-6: Tre varv med I'll Fixit på startfållan. Det var han som storskrällde på V86 senast. Håller han undan för hårdingar som Doctor Doxey Zenz och Rafiki Fri?

Vet inte säkert och inser att Doctor Doxey gör ett gigantiskt kliv neråt i klass. Senast satt han fast i gulddivisionen där Milligan's School vann. Han är lite underlig i loppen, lägger ner och börjar om, men här kanske han bara blåser runt och vinner? Rafiki Fri är raka motsatsen, lär tugga på sista 800 som vanligt, ända in.

? V86-7: Vad ska man tro om björnstarke sluggern Van Gogh Z.S.? På kort distans och med en tveksam insats i senaste starten? Det är omgångens miljonfråga. Så här års kan det funka, hästen är ryslig kapabel och om han tillåts slå klorna i dem kan de hälsa hem. Tilläggas ska att hästen vunnit tre sprinterlopp i Italien, så det är ingen traktor vi pratar om.

Motbuden är Cadillac Shadow där tränare Westergård är optimist och Barista Oak som varit kanonbra i två raka.

? V86-8: Global Thunder är draget, han är väldigt lite spelad men känslan är att han går med i ryggar sista 700 och sen, om de kört på sig lite syra i täten, smäller det till. Betting Rebel gasar allt han kan och om han lyckas hålla spets kan det vara slut. Glöm senast. Och hur fin var inte Lass Revenue senast? Kolla på det, synd på läget. Men samtidigt – bra för procenten. Han är ruskigt startsnabb.

? Nybrinks tre hetaste lir


1. 15 Mack Dragan (Åby, V86-3)

Möter inte mycket. Vinner trots hemska läget.


2. 2 Incredible Wine (Åby, V86-5)

Visade bra skalle vid segern. Kan bli svårfångad.


3. 11 Global Thunder (Solvalla, V86-8)

Jättebra näst senast. Smyger med. Hett skrällbud.

 

? Micke Nybrinks V86-system

 

V86-1: 1-5-9-15-13 (res 10-2)

V86-2: 5 Au Pair Girl (res 6-7)

V86-3: 15 Mack Dragan (res 6-8)

V86-4: 1-7-2-10 (res 3-4)

V86-5: 12-13-2-6-11-8 (res 3-7)

V86-6: 9-2-11 (res 8-7)

V86-7: 10-4-9-5 (res 6-3)

V86-8: 11-1-8 (res 5-12)

4 320 rader/1 080 kronor