Startsida     Fredag 28 februari 15:58   Din profil   Live Trot   V75-kalender   Fem tippar   French Racing
User:   Password:     Login   Become member
For YOUR language, use translate function below

Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera.

V75-TIPSET
Sikta(r) Mot Stjärnorna med Guzz Mearas


En häst som kunde ha haft någon miljon till på kontot.
Så beskriver Johan Untersteiner Guzz Mearas - vinnaren av årets upplaga av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna som avgjordes på Mantorp på måndagskvällen.
- Nu hoppas vi på revansch från kriteriet i Breeders? Crown i stället!

Med åtta försökslopp i serien avverkade var det dags för finalen av Sikta mot stjärnorna på Mantorptravet på måndagen. Björn Goop-tränade Zola Key spelades till klar favorit men blev alldeles för het i ledningen för Carl Johan Jepson och sprang sig trött i förtid. I stället blev det revanschens kväll för Guzz Mearas och Johan Untersteiner som nu fick full utdelning igen. 200 000 kronor var segern i Sikta mot stjärnorna värd. Äger gör ”Stall Kennys Andelshästar 64” där Guzz Mearas är uppdelad i 20 andelar. Johan Untersteiner fick ett bra lopp i andraparet utvändigt med Guzz Mearas och tog upp jakten på ledarhästen 700 meter från mål. Zola Key passerades i den sista kurvan och över upploppet hängde hästen från Halmstad av allt vad motstånd hette. - Min häst är både stark och snabb. När det blev första varvet i rygg kändes det väldigt bra. Jag hade en härlig känsla i tömmarna på min häst - så orolig var jag aldrig riktigt, sa Johan Untersteiner. Fem längder var segermariginalen i mål före Optimum Terminator och Zola Key som höll till tredjeplatsen. Segertiden 1.12,9 över 2140 meter, auto.

Revansch i Breeders? Johan Untersteiners Guzz Mearas tog femte segern i tionde starten. Hästen galopperade bort sig i ”långa E3” i somras och missade en plats i kriteriefinalen på Solvalla i den senaste starten efter en tapper insats som trea. - Lite har vi att slipa på men jag tycker att han ska kunna utmana de bästa treåringarna. Nu hoppas vi hoppas på revansch från kriteriet i Breeders’ Crown i stället med semifinaler om tre veckor ungefär, sa Untersteiner jr.

Svepning av Velegance Johan fick köra ett par av pappa Peters hästar under kvällen. Efter seger med Everton i V64:ans tredje avdelning och Velegance i den fjärde, fulländades ett äkta hattrick i Sikta Mot Stjärnorna. Kvällens prestation stod annars femåriga stoet Velegance för. Peter Untersteiner tränar stoet som var överlägsen i ett lopp för fyraåriga ston. Efter att ha galopperat bort en hel del slantar imponerade hästen mycket i tredje segern i karriärstart nummer 18. Velegance stod med sämsta spåret i ett lopp med spårtrappa och rundande fältet på den sista bortre långsidan och klev undan. Segertiden 1.14,1 över 2140 meter auto. - Den stora grejen vara att köra felfritt och i kväll var hon lugn och förnuftig bakom bilen. Att ställa på i spåren 700 kvar i fjärdespår och sitta i ledningen 400 kvar och vinna– ja, det är sällan det händer, sade Johan Untersteiner. Timo Nurmos-tränade Ajlajk var överlägsen i ett lopp för Jorma Kontio utanför V64-spelet. Fyraårige Ajlajk, efter toppstoet Annika med Maharajah som pappa, gjorde karriärens första start i början av september och har nu tre raka segrar. Sex rätt på V64 delade ut 1 738 kronor.


Publicerad: 2019-10-18 12:46:17