Startsida     Lördag 15 augusti 01:26   Din profil   Live Trot   V75-kalender   French Racing
User:   Password:     Login   Become member
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera
eller rensa cacheminnet i din dator/mobil..


V75-TIPSET
Inför V75: Sandbanan som bygger vinnare


I fjol vann stallets hästar totalt 19 lopp.
I år har det redan blivit 17 segrar.
På lördagen selar Joakim Elfving ut två formstarka hästar på V75 - Hubba Go Alone som vunnit tre av tre lopp i år och Lyx Håleryd som vunnit två av tre.
- Jag hoppas på en seger, men inte blir inte förvånad om vi blir hundraprocentiga, säger Rommetränaren.

Joakim Elfving, 31, har sedan tre år sin verksamhet på en egen gård i närheten av Rommetravet i Borlänge. På träningslistan finns 42 hästar varav 15 är ostartade två- och treåringar. Med 17 segrar på 55 starter i år ståtar stall Joakim Elfving med en imponerande segerprocent på 31. Finns det någon förklaring till varför det går så bra just nu? - Det är mycket som spelar in. Om man ska börja från början så gjorde jag en investering 2018. Jag hade en vision om en speciell sandbana som sedan blev klar i juni. Vi tränade sedan tre månader på den och när hästarna sedan kom ut på hösten vann vi 20 lopp tror jag på tre månader. Jag blev till och med tränarchampion då. Det fortsatte sedan gå bra till maj 2019 men sedan kom problemen. Hästarna fick halsproblem, slem i halsen och de presterade inte. - Det utvecklade sig sedan till virus och sedan stod hästarna still i två månader. Det var kanske mitt bästa och viktigaste beslut att vi i princip stängde ner stallet och väntade ut problemen, att vi hade is i magen, det har vi igen nu. Tålamod och långsiktighet är en nyckel. Berätta mer om sandbanan. - Sandbanan har lyft mig som tränare otroligt. Den har en liten sluttning, men det viktigaste att den har ett naturmaterial, det finns 100 olika sandsorter, men på det här underlaget får hästarna ett naturligt bra fäste. Det är lite som att träna på bomull och ändå tränar vi tufft. Ska man ha bra segerprocent måste man träna tufft för ett motstånd. Det är stenhård konkurrens i loppen. Sedan måste man hålla hästarna fräscha, säger Rommetränaren.

Två segervana hästar till start på V75 Två hästar som bidragit till stallets fina segerprocent i år startar på Mantorp på lördag inom V75-spelet. Först ut är Hubba Go Alone (V75-3), en sexåring som verkligen visat framfötterna i år och valacken är obesegrad efter tre starter. I karriären har han fyra segrar och ett andrapris på sex starter. En gång har han galopperat. - Det är en jättefin häst med bra egenskaper som gjort alltid rätt hos mig. Han har bra styrka och det är den han lever på. Han har lite dålig teknik emellanåt men då plockar han fram styrkan och löphuvudet. Det är debut för Hubba Go Alone i lägsta klassen på V75, STL Klass II. Är det en häst av V75-klass? - Han har bara gjort sex starter, men jag tror han kommer behärska det på lördag. Om han får vara hel och frisk tror jag att han kommer gå upp i klasserna. Han har lottats till springspår i volten. Kan han utnyttja läget? - Det vet jag faktiskt inte, men jag tror inte heller han är jätteberoende av att sitta i spets, men det är klart det vore en fördel. Jag såg att han är favorit och jag tycker att han är en av tre som ska kunna vinna loppet. Jag ser fram emot starten. Vilka är de två andra du tror kan vinna loppet? - Ettan (Cayucos) blir farlig om den håller spets och Crebas häst (Ikaros di Quattro) ser bra ut. Gör du några ändringar? - Nej, han går som han har gjort vid segrarna.

Testar nytt huvudlag Femåriga Lyx Håleryd (V75-4) har också inlett året starkt med två segrar på tre starter. Hon testade V75 för en månad sedan men slutade då oplacerad i ett försök i STL Diamanstoet i Kalmar. - Hon gör bra prestationer hela tiden. Hon är säker och van att möta tuffa motståndare. Hon behärskar sådana här gäng. Hon behöver rygglopp och får hon rätt resa blir hon farlig. Det ser ut som att det är en bra på start (6 American Hill) men faller den bort ser det öppet ut. Hur ser du på utgångsläget, innerspår i volten med 20 meters tillägg? - Hon är kvick i benen så jag tror hon öppnar bra, men hon är som sagt beroende av att få rätt rygglopp sedan. Gör du några ändringar? - Det blir ett norskt huvudlag nu för första gången. Vi har kört med helstängt huvudlag i över ett år och jag tror det här faller ut bra. Vilken är din bästa chans? - Det måste vara Hubba, han behöver inte tur i loppen för att vinna. Blir du förvånad om bägge vinner? - Nej, egentligen inte. De har jättebra form bägge och båda står bra inne i klasserna. Jag hoppas på en seger, men inte blir inte förvånad om vi blir hundraprocentiga.


Publicerad: 2020-02-14 14:32:18