Startsida     Lördag 16 januari 12:19   Din profil   Live Trot   V75-kalender   French Racing
User:   Password:     Login
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera
eller rensa cacheminnet i din dator/mobil..


V75-TIPSET
Vinner genrepet mot den svenska maffian?


Björn Karlsson genrepar inför Elitkampen i ett V64-lopp på tisdagen.
Tangen Haap blir stor favorit i Nordgubbens Minne hemma i Örnsköldsvik.
- Han möter några ur den svenska maffian igen och trots att förutsättningarna inte är optimala måste jag väl tro på en väldigt bra chans.

Björn Karlsson fick vara med om en dröm förra året då han vann Elitkampen med Tangen Haap. Solänget-tränaren drömmer gärna igen på Solvalla den sista helgen i maj. Titelförsvararen i kallblodens elitlopp har tränats tungt på slutet för att byggas upp inför det stora slaget. Så tisdagens uppgift på hemmabanan är bara en anhalt på vägen. Det finns flera saker att sätta på minuskontot. Tangen Haap ska gå med skor i stället för racerbalansen barfota och distansen 2640 meter är inte hästens bästa. Dessutom har Karlsson inte lättat på de tunga träningspassen inför tisdagen och befarar 11-åringen bara är nära toppform och inte i den. Flera minus - men… - Han brukar vara huvudet högre än de han möter nu. Åtminstone när han är vid sunda vätskor. Hästen känns jättefin och borde ha bra chans trots att det inte är full fjäder på honom, säger Björn Karlsson.

”Går inte att stoppa honom” Nordgubbens Minne över 2640 meter ser topphästen Pydin på ett bakspår tillsammans med Ove A Lindqvist. Niclas Torstemos häst har fått en inbjudan till Elitkampen. SM-vinnaren Björs Frej är en annan av motståndarna. - Tangen Haap känns jättefin och är där han ska vara för dagen. Men han tränas väldigt tungt och jag har inte lättat på träningen inför loppet på Solänget. Det gör jag sista veckan in mot Elitkampen med honom. Jag hade helst kört honom i ryggar den här gången också men från ett sjunde går det inte att stoppa honom utan han vill till ledningen och lär sitta där också ganska omedelbart, säger Björn Karlsson. Lome Brage, Odd Herakles, Pydin, Vixus, Välähdys och Tangen Haap är klara för sprinterfesten Elitkampen på Solvalla. - Odd Herakles tror jag blir favoriten i år.

Startlista Nordgubbens Minne (V64-5) 2640 meter, auto 1. Faks Nils – Hanna Forslin 2. Guli Tor – Jan-Olov Persson 3. Järvsöodin – Ulf Ohlsson 4. Art Nökkve – Håkan Skoglund 5. Titan Tabac – Wiktor Kylin-Blom 6. Björs Frej – Magnus A Djuse 7. Tangen Haap – Björn Karlsson 8. Smedheim Solan – Mats E Djuse 9. Pydin – Ove A Lindqvist Förstapris: 50 000 kronor


Publicerad: 2020-05-18 18:00:59