Startsida     Lördag 15 augusti 00:31   Din profil   Live Trot   V75-kalender   French Racing
User:   Password:     Login   Become member
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera
eller rensa cacheminnet i din dator/mobil..


V75-TIPSET
Prisutdelaren fick feeling


Mats E. Djuse var på väg mot championatet på lilla Oviken och skulle segerdefilera.
Då fick prisutdelaren Madelene Löjdahl från Ovallas styrelse ?feeling? bakom ryggen på segrande kusk.
- Vad skulle jag dit och göra kan man ju undra? säger Madelene skrattande.

I högen av bilder som jämtländske fotografen Tom Jönehag skickade in i arkiven från onsdagen var det en som stack ut lite extra. Sommarbanan Ovalla några mil söder om Östersund hade säsongsfinal efter tre tävlingsdagar i juni och juli. Champion på banan blev Mats E Djuse som inte hade tävlat i Oviken de två föregående tävlingsdagarna. På onsdagen körde han samtliga nio lopp och tog tre segrar vilket räckte för att bli mestvinnande kusk 2020 på banan. Madelene Löjdahl smög upp bakom ryggen på Djuse och fick ett ryck. Det blev en tumme upp och en glad min rakt in i Tom Jönehags kameralins. - Jag känner ju Tom som är en riktig ponnytravfantast bland annat. Vill ni publicera den här bilden nu då trots att jag inte ser klok ut? Okej då, bara Mats inte blir ledsen, vi får inte förstöra hans championat, säger Madelene Löjdahl som ingår i styrelsen på Ovalla och kommer från en travfamilj.

”Mats har lugnet” Hon brukar skämta om att hon är ett av Mats E Djuses största fans. Djuse tog årets segrar 99, 100 och 101 på den jämtländska icke permanenta banan och blev champion för första gången i Oviken. Karriärens första championat bärgade den unge kusken förra året då han blev mestvinnande kusk hemma i Östersund och på Solänget. - Det var Mats första championat hos oss och det lär bli fler antar jag. Han är en duktig varmblodskusk som alla vet och även väldigt duktig på kallblod. Mats har ju lugnet, säger Madelene Löjdahl.

”Travet går som i arv” Madelene har alltid sysslat med hästar. Nio hästar står på träningslistan och finns på gården i Marieby, Överby Stuteri några mil utanför Östersund. Pappan Karl-Gunnar Löjdahl har varit aktiv länge och tränar nu tillsammans med dottern. - Det är pappa som står som tränare på hästarna. Han har mycket av markservicen också och sköter om banor och foder. Vi har sju hästar men i år har vi sannerligen inte haft något toppenår. Sedan har vi en dotter Elsa nu som kör ponnytrav. Så det går som i arv, travet och hästarna, säger hon. Efter tre tävlingsdagar i juni och juli är säsongen över i lilla Oviken för det stora travet. Återstår ett ponnytrav 19 augusti. I Hoting, en annan jämtländsk sommarbana, valde man att inte tävla i år på grund av corona-situationen. Sommarbanan Ovalla gav aktiva i området startmöjligheter. - Vi i Ovikens styrelse jobbar tillsammans ideellt som överallt annars. Det vi har märkt är att Ovalla behövdes i sommar, för det har anmälts jättemycket häst och blivit tvångsstrykningar. Så det har varit väldigt mycket hästar i år i stället för publik, säger Madelene. 2021 jubilerar lilla Oviken och då kommer det att satsa extra under de tre tävlingsdagarna. - Vi saknar verkligen publiken. Framför allt midsommardagen, då det brukar vara flera tusen personer. Alla är välkomna nästa sommar i stället – det lovar jag! hälsat jämtlands spexigaste prisutdelare.

Fotnot: Mats E Djuses segerhästar i Oviken var Secret of Joy (tränare Anna Charlotta Bergström), Kalaxy Boko (Daniel Wikberg) och Aurora Sund (Marcus Pihlström). Bergsåkers Marcus Pihlström blev championtränare 2020 i Oviken


Publicerad: 2020-07-29 16:31:16