Startsida     Lördag 26 september 03:42   Din profil   Live Trot   V75-kalender   French Racing
User:   Password:     Login
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera
eller rensa cacheminnet i din dator/mobil..
V75-TIPSET
Barbro Kronos favoriten i Oaks


Om två veckor avgörs finalen i Svensk Travoaks på Solvalla.
Vem som ska toppa de treåriga stonas största lopp står skrivet i stjärnorna men klart är att Svante Båths färska E3-segrarinna Barbro Kronos ligger bra till.
- Det krävdes en sjuhelsikes prestation och det hade hon i sig, sa Erik Adielsson efter segern i uttagningsloppet på Solvalla på fredagskvällen.

Lördagen 26 september är det dags för Svenskt Travoaks på Solvalla. På fredagen var huvudstadsbanan platsen för uttagningsloppen där tolv finalplatser hägrade. Kvällens bästa prestation på stosidan svarade Barbro Kronos för som tog en mycket övertygande seger i sitt uttagningslopp. Björn Goop lyckades hålla ledningen med Wallawalla Broline och släppte sedan till Barbro Kronos efter en 08-öppning. Betrodda Honey Mearas gick fram utvändigt om ledaren och tempot hölls uppe hela vägen. Det såg ut att bli en härlig duell, men in på upploppet klev Barbro Kronos bara ifrån sina konkurrenter och vann i fin stil med krafter kvar på 1.12,9 över 2140 meter. Svante Båths eleganta sto får ses som en av favoriterna till att vinna finalen. Tvåa och med till final kom Wallawalla Broline efter att ha tagit sig förbi Honey Mearas sista biten in mot mål. - Hon var bättre i dag än i E3-finalen tycker jag. Jag var ruskigt nöjd med henne. 1.08 första 500 meterna med ett treårigt sto brukar inte bli bra, men hon var aldrig riktigt i femmans växel från start. Det krävdes en sjuhelsikes prestation och det hade hon i sig. Hon kändes löjligt fin över mål, sa Erik Adielsson som hade en bra kväll med många inkvalade hästar i både Oaks och kriteriet. Totalt kördes sex uttagningar till vardera klass och de två första hästarna i mål blev klara för finalerna. Timo Nurmos Hoboken Am är fortfarande obesegrad efter fredagen. Fjärde segern bärgades efter tidig ledning och ett första varv som Jorma Kontio fick bestämma efter 1.14,5. Positiv tvåa långt före övriga var Chablis Ribb efter snabbt avancemang i spåren sista 700 meterna för Leif Witasp. Segertiden skrevs till 1.13,7 över 2140 meter, auto. - Hon var  riktigt laddad i dag och blir bara bättre och bättre. I dag fungerade hon fint med lätta aluminiumskor, jag vet inte hur Timo bestämmer balansen till finalen, sa Jorma Kontio.

Ising i final I det sista Oaks-kvalet galopperade den stora favoriten Fabulous Pellini direkt i starten från sitt innerspår I stället blev det Ester Wibb och Oskar J Andersson som övertog ledningen av Tequila L.L. som var mycket snabb bakom bilen och loppet blev ganska odramatiskt, Ester Wibb gick ifrån med en längd i sista sväng och höll undan till en säker seger före Crashed Eggs och Alien Hill. - Jag fattar ingenting. Hon har varit så bra hela säsongen och inte fått full utdelning. Hon fick en liten sjukdomssväng och det var osäkert om hon ens kunde gå ut i Oaks. Hon fick inget lopp i kroppen innan det här - och så går hon ut och gör så här, sa tränaren Jasmine Ising. Det blev rejäl körning i tredje uttagningsloppet till Svenskt Travoaks. Betrodda Globalizer och Florist galopperade i inledningen av loppet och favoriten Loaded Maria fick en tung inledning i tredjespår. Högt tempo gynnade Heloise Am och Örjan Kihlström som spurtade till en säker seger. - Hon fick en fin resa samtidigt som de körde för fort där framme, och det är ju det som krävs när man har ett dåligt läge. Hon är färsk och jag hade inte förväntat mig en så pass bra prestation. I finalen kan hon kanske ta en fin slant, sa tränare Roger Walmann. En biljett till finalen fick också Circus och Björn Goop som gick med i rygg på vinnaren runt sista sväng och avslutade bra.

"Lite grön i sitt beteende" Björn Goop tog ledningen från innerspåret bakom bilen med Eagle Eye Sherry i kvällens andra uttagningslopp till Svenskt Travoaks. Efter 1.15,0 första rundan klev hon undan till en överlägsen seger. Segertiden 1.14,1 över 2140 meter auto. - Hon satt med krafter kvar i finalen av E3 och har tränat bra efter det. Hon är lite grön i sitt beteende fortfarande men gjorde det riktigt bra, sa Björn Goop. Daniel Redén fick med Beauty Kronos i finalen. Örjan Kihlström avvaktade länge i tredje utvändigt och Beauty Kronos avslutade starkt till seger. Martha Zon med Magnus A Djuse var mycket snabb i starten och tog lätt hand om ledningen för att sedan släppa till den stora favoriten Hill's Angel i första sväng. Efter en snabb start dämpades tempot rejält, och när Björn Goop tryckte på gasen med Hill's Angel och fick någon längd ner till fältet på sista bortre långsidan så trodde nog många att det var klart, men in på upploppet tröt krafterna. Snabbast över upploppet gick Nikita Sunrise med Claes Sjöström. Det var lite för långt fram till vinnaren, men andraplatsen gav en plats i finalen. Martha Zon gick i mål med sparade krafter i rygg på den trötta favoriten Hill's Angel.


Publicerad: 2020-09-11 23:01:12