Startsida     Fredag 27 november 09:24   Din profil   Travkalender   French Racing   Spelförslag
User:   Password:     Login
For YOUR language, use translate function below
Syns inte travtipset? Tryck F5 och uppdatera
eller rensa cacheminnet i din dator/mobil..
V75-TIPSET
V86®: Fint genrep av den grå inför Silverhästen


??mot mål har vi den lilla grå, From The Mine!?.
Loppet för den högsta klassen på Bergsåker blev en munsbit för amatörtränaren Catarina Norqvists knatte på onsdagskvällen.
Ett snyggt genrep inför Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst på Solvalla om knappt två veckor.

Bergsåkers referent Patrik Wickman hade med facit på hand bara en häst att hålla reda på i V86-7 på onsdagen. Omgångens mest spelade häst – 64 procent på V86  – tog programenligt hand om täten för nye kusken Mats E Djuse och spårade varje meter. Amatörtränaren Catarina Norqvist från Umeå har finalerna i V75 att tänka lördagen 28 november och drog ner till Sundsvall för att ge sin häst ett lopp i kroppen. - Men det är klart att jag tror på chans med den här. Han gör mig aldrig besviken, deklarerade tränaren före loppet. Mats E Djuse laddade iväg ordentligt bakom bilen men insåg nog direkt att han inte behövde köra för fullt. Åttaåringen, som på kort tid travat ända upp i gulddivisionen, är startsnabb som få och tog ledningen på några steg. Konkurrenterna radade upp sig bakom och efter 1.12,7 första 500 meterna kunde Mats Djuse dämpa tempot rejält. 1400 meter från mål lyfte Ulf Ohlsson ut comebackande Makethemark som första häst i andraspår en bit bak. Elitloppshästen var dock aldrig med i bilden. Genom den sista kurvan körde Mats E Djuse undan för att inte överraskas i någon speedkörning och favoriten skar i linjen med gott om krafter sparade. Segertiden 1.13,2 över 2140 meter auto. Stefan Hultman, expert i studion i ATG Live, var nöjd med intrycket favoriten gav. - Sagan fortsätter. Catarina Norqvist har fått fram en häst som är helt underbar. Nu var ju inte Makethemark i toppform och inte Shocking Superman heller. Men han leker ju med dem, sade Hultman.

Jenni smög till seger V86-3 handlade om trav under sadel. Tempot blev högt uppskruvat med favoriten Galactica i ledningen och en kraftfull uppvaktning av ledaren av Under The Counter genom den sista kurvan. Bakom hade Jenni H Åsberg serverat Donners Am en fin resa i tredje invändigt och sjuåringen spurtade till seger. Segertiden storfina 1.12,9 över 2140 meter. Per Linderoth tränar, Galactica rejält trött efter att ha knallat 1.13 första rundan på den regnhårda banan. Tolvårige On Track Piraten fyra i sin montédebut.

Gilljam i ungdomsloppet Lisa Gilljam vann försöket till Wången Cup (V86-5) tillsammans med sin uppsittning Global U.S.A. Bling Bling var snabbast från start och svarade ut favoriten Groupie Doll i spetskörningen. Global U.S.A. satt i fjärde par utvändigt och redan varvet från mål gick Lisa Gilliam ut i tredje spår. När Groupie Doll tröttnade 500 meter från mål landade Global U.S.A. utvändigt ledaren och in på upploppet kopplades greppet. Segern blev säker på 1.14,3 2140 meter autostart efter ett riktigt starkt slutvarv. Daniel Wäjersten tränar vinnaren. Rikard N Skoglund körde Robert Berghs Mr Mah Can till en enkel seger från ledningen i treåringsloppet som inledde V86-spelet i Sundsvall.

Nytt namn i kalla eliten Solvalla och Bergsåker delar på V86-omgången. Och den här onsdagen var det faktiskt på huvudstadbanan kallblodsloppet avgjordes. I Verners lopp klev unge kallblodet Våler Nikolai in i eliten. Björn Goop körde Öystein Tjomslands häst och inledde från ett bakspår. Favoriten och Daniel Redéns nyförvärv Roli Eld anförde med Örjan Kihlström och försvarade sig bra men kunde inte freda sig. Våler Nikolai fick kliva på i rygg i tredjespår under slutrundan. 600 kvar vred Björn Goop ut den speedige femåringen som rundade fältet och hann upp den bortflyende favoriten kort före mål. - Våler Nikolai är fem år gammal och är fortfarande en unghäst med kallblodsmått mätt. Här har Öystein Tjomsland en spännande häst för framtiden, sa Stefan Hultman i ATG Live, Segertiden skrevs till 1.22,6 över 2150 meter med autostart.

En radio till slut Stig H Johanssons nyförvärv Armstrong Louis hade spelarnas förtroende i V86-4, men kunde inte stå emot Iceland Radios rappa spurt. Erik Adielsson prickade starten perfekt från springspår och Armstrong Louis tog enkelt hand om ledningen. Det såg upplagt ut för en favoritseger, men i den snabba avslutningen fanns inget försvar mot Stefan Melanders Iceland Radio som stod för både en bra långspurt och ett rappt upplopp för Örjan Kihlström. I Amatörpokalen satte Janne Korpi dit Kaptah, tränad av Petri Salmela. Janne Korpi – dubbelsegrare på Solvalla på onsdagen – gav storfavoriten ett lopp i andrapar utvändigt och lyfte ut i den sista kurvan. Kaptah var bara bäst den här dagen. Örjan Kihlström rundande av med Daniel Redéns nyförvärv Magnificent Tooma På V86-spelet delade åtta rätt ut 22 189  kronor. Sju rätt gav 260 kronor och sex rätt 31kronor.


Publicerad: 2020-11-18 23:01:11