Startsida     Lördag 16 januari 13:47   Din profil   Live Trot   V75-kalender   French Racing
User:   Password:     Login
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera
eller rensa cacheminnet i din dator/mobil..


V75-TIPSET
Tarzan en vinnare även på galoppbanan ? Femte raka för Swinging of Venice


Stefan ?Tarzan? Melander är en vinnare även på galoppbanan.
Under söndagen vann Swinging of Venice sin femte raka seger på Bro Park för Ulrika Holmquist.
Hästen ägs av ?Tarzan? och tränas av Annika Sjökvist.
? Fantastiskt roligt! Jag ska köpa fler galopphästar i höst, sa Stefan Melander.

Under lördagen hade Melander-tränade Disco Volante stor uppvisning i Gulddivisionen på Bergsåker. På söndagen fortsatte framgångarna för Tarzan som fick se sin galopphäst Swinging of Venice ta femte raka segern. I en Bronshandicap på Bro Park var den fyraårige valacken väl understödd av jockeyn Ulrika Holmquist. Han kopplade greppet in på upploppet av det 2350 meter långa loppet. Hästen höll undan säkert i avstannande stil och femte raka triumfen var ett faktum. – Fantastiskt roligt! Grattis till Annika Sjökvist som har satt hästen i ordning. Hon är en överlägsen trainer och ska ha den största äran, sa Stefan Melander som tidigare tränade Swinging of Venice själv tillsammans med Malin Berås. Nu har hästen gjort sex starter i Sjökvists regi och efter en inledande tredjeplats ståtar han nu alltså med fem raka segrar. Noterbart är också att experten Per-Anders Gråberg uttalade i sändningen V64 Direkt att Ulrika Holmquist rider Swinging of Venice med stort självförtroende, och att det verkar smitta av sig på hästen.

”Galoppen är fascinerande och häftig” Stefan Melander har fått blodad tand av galoppen och planerar att köpa ytterligare hästar. – Jag ska köra flera galopphästar i höst när auktionen kommer. Jag tycker det är kul att fotografera och det är lite tryck och häftigt att se när man står i svängen och hästarna kommer farande. Det är fascinerande och dessutom sitter de dessutom nästan aldrig fast, sa Tarzan.

”Disco Volante är en sköning – får starta på i vinter” Under lördagen vann Disco Volante Gulddivisionen på Bergsåker och Tarzans stjärna imponerade för Ulf Ohlsson vid en lätt seger. – Det är verkligen en rolig häst. Från en flopp till att vinna från elftespår. Han är en riktig sköning. Han var besvärlig när han kom och har haft svårt att springa i ryggar men nu när han har blivit äldre sköter han det fantastiskt bra. Ohlsson var ju vaken som gav sig iväg när det gick sakta. Han gillar vintern bäst och får tävla på nu. Det är hans årstid. Han tappar formen varje gång det blir varmt så nu fortsätter vi med V75 i vinter, sa Stefan Melander.


Publicerad: 2021-01-10 17:31:06