Startsida     Torsdag 23 maj 10:02   Din profil   Live Trot   V75-kalender
User:   Password:     Login   Become member
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera.

V75-TIPSET

Fransk elitloppskrydda


De två huvudingredienserna var redan klara.
På tisdagen fick Elitloppet även lite smak av Frankrike.
Sexårige Dijon är tredje häst in i årets stora travfest.
- Det är en dröm och en stor ära att få vara med i Elitloppet, säger hästens tränare och kusk Romain Derieux i ett pressutskick från Solvalla.

Söndagens toppinsats som tvåa i Criterium de Vitesse var tillräckligt. Två dagar senare meddelade Solvalla att den franske sprintspecialisten Dijon gör de två hemmastjärnorna Readly Express och Propulsion sällskap i Elitloppet 2019. - Dijon har aldrig sett bättre ut och var heroisk i söndagens lopp. Han har både den startsnabbhet och hårdhet som krävs för att kunna hävda sig i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot. Dijon gästade elitloppshelgen för två år sedan, men hade ingen lycka med sig då han galopperade 500 meter efter att ha släppt ledningen i Fyraåringseliten. Sedan dess har den franske startraketen hunnit med att bli Europamästare för femåringar och visade i helgen att han etablerat sig i världseliten genom att ge Readly Express en match in på mållinjen i Frankrikes största sprinterlopp. Ytterligare 13 platser återstår att fylla i Elitloppet som körs på Solvalla 26 maj med tre miljoner kronor i till vinnaren.

Fakta Dijon Ålder: 6 år Kön: Hingst Starter/Resultat: 47 (12-7-3) Intjänat: 743 550 Euro Rekord: 1.09,0 autostart (1609m) Ägare: Mme Mauricette De Sousa Tränare: Romain Derieux Skötare: Valentin Goussard Nationalitet: Fransk

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige) och Dijon (Frankrike).


Publicerad: 2019-03-13 11:00:26