User:   Password:     Login   Become member
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera
eller rensa cacheminnet i din dator/mobil..


V75-TIPSET
Proppen från "Proppen"


Det var dagen då de tre superstjärnorna skulle visa upp sig för den samlade pressen.
Då tog Propulsion över showen och gav sin tränare en rejäl ?propp?.
- Man får inte säga åt honom vad han ska göra, då visar han vem som bestämmer, förklarade Daniel Redén som lär ha ett prydligt blåmärke att visa upp för elitloppspubliken om en dryg vecka.

Stallets tre elitloppshästar Double Exposure, Heavy Sound och Propulsion samlades inför fotograferna under Daniel Redéns pressträff på sin träningscamp Furuby Gård på onsdagen. Då fick Propulsion plötsligt nog. Hästen reste sig på bakbenen och gav sin tränare ett rejält ”knä” så att på denne och kusken Örjan Kihlström tvingades släppa taget. Som tur var satt skötaren Ellinor Wennebring tryggt kvar i sulkyn och såg till att utspelet inte fick något annat efterspel än några skratt och ett par gnägg från de inblandade. - Han känner när det är uppståndelse och den här gången blev det nog lite för mycket. Det är samma sak när han ska till vinnarcirkeln, då blir han på samma sätt. Det är ingen lätt kille att ha att göra med. Man får inte säga åt honom vad han ska göra, då visar han vem som bestämmer, berättade Redén som kände av smällen timmen efteråt. - Det här var första gången han fick in en träff på mig. Det blir nog ett rejält blåmärke som det känns. Men "Proppen" är speciell. Han vill bestämma och kan inte bo ihop med andra hingstar, då trycker han ner dem. Det är därför han bor i ett eget stall med sin tjej Double U.Zet.

Nytt huvudlag ska ge fullträffen Vad gäller nästa söndags travfest på Solvalla låter Redén synnerligen förhoppningsfull med sin trio. - Jag har tre hästar som alla är bra nog att slåss om segern i Elitloppet. Det är så jag ser det i alla fall. Störst chans har enligt oddssättarna Propulsion. Hästen som slutat tvåa i Elitloppet två år och i rad och fjol slog svenskt rekord vad gäller intjänat under en säsong med över elva miljoner kronor. Och Redén har en sista växel som ska ge hästen den så eftertraktade fullträffen i sista försöket i Elitloppet. - Jag ska ändra huvudlag för att få honom startsnabbare. Den enda gången han haft någon typ av stängt huvudlag i starten är i Hugo Åbergs Memorial 2016, då hade han can’t-see-back-rullar. I Elitloppet kommer Propulsion att få någon typ av skygglappar för första gången. Vilken typ det blir och om vi provar redan i försöket måste jag däremot fundera över, avslöjar Daniel Redén.

 


Publicerad: 2019-05-15 19:20:36