V65

Nyhet!

Om V65

Varumärket V65 sträcker sig väldigt långt bak i tiden. V65 grundades den 18 augusti 1974 och första loppet vanns av Hans-Owe Sundberg med hästen Rodetto på Solvalla. V65 fungerade väldigt länge som nutidens V75 spel gör. V65 kördes under lördagarna innan V75 grundades år 1993. 

När du spelar V65 behöver du har 6 eller 5 rätt för att vinna pengar. Du kan spela V6 som innebär att du endast vinner pengar vid 6 rätt. Fördelen att spela V6 är att du får multiplicera din vinst på 6 rätt med 2 gånger. Är vinsten t.ex. 20 000 kr på 6 rätt och du har spelat V6, vinner du totalt 40 000 kr. 

Det blir jackpot på V65 ifall värdet understiger 20 kr på 5 rätt eller ifall ingen har 6 rätt. Radpriset för V65 är 1 kr. 

Nu för tiden så kan du spela på V65 flera dagar i veckan. Innan V75 introducerades kunde du enbart spela V65 under lördagarna. 

V65 potten

V65 potten delas hälften, hälften av alla vinstpengar som ska delas ut. Det ligger alltså 50% i 6-rättspotten och 50% i 5-rättspotten. Vid jackpot går de pengarna över till veckan efter på V65. 

V65 tips

V65 tävlingar kan köras mellan 4-5 gånger i veckan nu. V65 som förr i tiden var den största spelformen får nu se sig besegrad av V75, V86, GS75 och kanske även V64. V65 kan köras på olika banor i Sverige men det körs även V65 frekvent i Norge. Omsättningen varierar och även tips materialet. V65 på fredagar vid lunchtravet är något som många ändå håller kärt. Nu jobbar ju kanske de flesta vid 12.45 då V65 omgången drar igång men det finns också en hel del som följer lunchtravet under fredagarna. V65 omgången på fredagar körs oftast på Solvalla och man börjar i det programmet snacka upp V75 omgången inför helgen. Ser man sändningen live som heter V65 direkt och sänds på TV12, så kan man få intervjuer av tränare till både V65 omgången och lördagens V75 omgång. 

Letar du efter tips till V65 ska du leta på Atg.se. På ATG får du ofta tillgång till intervjuer från olika stall och även skriftliga tips. Ofta kan du läsa travtips från Vi tippa eller från Peter Andersson som delar sina analyser där emellanåt. 

V65 tips till Solvalla brukar kunna vara lite enklare att finna än till t.ex. V65 när det går i Norge. Informationen är inte lika bred som till V75/V86 då spelformen drar mindre intresse och körs flera gånger i veckan. Om man har stort intresse av att hitta tips ska man hänga med i livesändningen på Atg.se. Där brukar de komma med intressant information kring en del hästar. Man får även se en del provstarter och värmningar. Ibland kommer det också intervjuer i sändningen från olika stall som kan vara intressanta. 

Om du läser Aftonbladet och Expressen kan det ibland förekomma en del tips till V65 där. Oftast är det då till V65 omgången på fredagar som körs på Solvalla. 

Gillar du att spela på V65 får du gräva en del själv i lopparkivet och söka efter olika tränarkommentarer. Allt fler stall och travtränare har börjat använda sociala medier som t.ex. Facebook och Twitter för att dela kommentarer och information kring sina startande hästar. Tränare som Conrad Lugauer, Peter Untersteiner, Daniel Wäjersten, Oskar J Andersson, Jörgen Westholm m.fl. är duktiga på att skriva på sociala medier. De skriver vilken balans hästen ska gå med och oftast vilka förhoppningar man har. Hästen kan ha stått över något jobb vilket gör att man tror på en bra insats men kanske inte tror på toppform. Daniel Redén har även han varit duktig tidigare att skriva på Twitter men har nu börjat göra det via sin hemsida. Har man tid att leta på olika hemsidor kan man göra det eftersom viktig information kan tillkomma där. 

V65 Solvalla

V65 på Solvalla körs nästan varje fredag med start 12.45. De brukar köra ett lopp innan V65 omgången startar så folk hinner lyssna på en del tips och intervjuer. Sändningen går att se på TV12 och via ATG Live. Programmet heter V65 direkt och man använder en del av tiden för att snacka upp lördagens V75 omgång. 

V65 Vi Tippa

Vi Tippa är en hemsida som skriver travtips till olika tävlingar. På Atg.se kan du ofta ladda ned deras travtips online via en pdf-fil. Ska du spela V65 och vill läsa deras tips finns det att tillgå på Atg.se. Oftast finns de tips till fredagens V65 omgång. De skriver sina tips och idéer kring V65 omgången och bjuder på ranking. De delar även ut tvilling tips, vinnarspel och tips till Lunch Dubbeln. 

Vill du läsa travtips gratis är Vi Tippa en bra sida för dig. Även Dagens Spel har ett liknande samarbete med ATG och bjuder på gratis tips. 

V65 kostnad

Radpriset på V65 är 1 kr. Det är lika dyrt som på V64 men du får bara pengar vid 6 eller 5 rätt. Du bestämmer själv hur mycket ditt system ska kosta. Genom att multiplicera radinsatsen med dina utvalda hästar får du fram en summa. Tycker du att det är knepigt att räkna själv, så räknar datorn ut det automatiskt när du fyller i eller tar bort hästar om du spelar online. Ska du lämna in en handskriven V65 kupong hos ett spelombud kan du alltid be om hjälp av de i kassan. 

V65 resultat

Resultat till V65 kan du finna på olika stället. Det enklaste sättet att se resultat till V65 är Atg.se. Där ser du enkelt vad utdelningen ger och hur många system som lyckas få alla 6 rätt. Har du spelat online så kan du rätta dina spelkvitton på ett enkelt sätt. Du finner dina spel vid hästkvitton och där kan du rätta din spelkupong. Du kan välja att smyga fram vinnarna en i taget. Eller så kan du se loppen i efterhand ifall du vill det. Har du inget behov av att smyga fram vinnarna eller se loppen i efterhand kan du bara trycka på resultat. Då får du upp den totala vinstsumman som du vann och hur många rätt du hade. 

Har du spelat via ett spelombud kan du rätta ditt system via text tv eller kolla resultatet på Atg.se. Du kan också välja att lämna in ditt spelkvitto hos ett spelombud för att se ifall du har vunnit några pengar. 

V65 resultat kod

När du spelar på trav får du alltid ett spelkvitto. Oavsett om det är vinnare, plats, V75, V86 eller V65 så får du alltid ett spelkvitto. På det spelkvitto finns det en rättningskod som du kan använda för att rätta ditt spel. Den koden finns att skriva in på Atg.se eller så kan du lämna in den till ett spelombud för att se ifall du har vunnit något. Koden finns långt ned på kvitto och kan t.ex. se ut så här: IJN POL UVF. 

Titta på V65

Vill du följa V65 tävlingarna live är det oftast Atg.se som gäller. V65 direkt som startar 12.00 kan du se i TV12 på fredagar. Vill du se lopp från Norge när de kör V65 är det Atg.se som gäller.  

Har du inte möjlighet att se loppen live via ATG eller TV12, kan du givetvis se de i efterhand. Du kan se travloppen på V65 i efterhand på Atg.se. Har du TV4 premium kan du se hela V65 direkt sändningen i efterhand.

V65 direkt

V65 direkt heter programmet som sänds i TV12 på fredagar. Programmet börjar kl 12.00 och går även att följa via Atg.se. I programmet pratar de om dagens V65 omgången och ger ut en del speltips. De har även en del intervjuer från personal på stallbacken och bjuder på värmnings bilder. I programmet fokuserar de också på helgens V75 omgång. De brukar ringa tränare som har hästar till start på V75 och ställer en del frågor som alla tittare får ta del utav. 

I slutet av programmet livesänder de även Vass eller kass inför V75 omgången. Man kan se Vass eller kass i efterhand på atg play. 

V65 startlista

Att läsa en startlista kan vara både svårt och enkelt. I en startlista ser du vilka hästar som startar, vilket spår de har och vilken kusk som kör. Det står även tydligt vilken startmetod det är och hur lång distansen är som hästarna ska springa. Du kan själv välja att lägga till ytterligare information i din startlista som kan hjälpa dig att bedöma hästens vinstchans. Du klickar på knappen anpassa i startlistan för att bocka i de rutor som du tycker är viktigt. Det kan t.ex. vara skoinfo, vagninfo, tränare, vinnarodds, platsodds m.m. 

När du läser en startlista så står det också vilken procent hästen är spelad till. Den procenten bestäms efter hur många det är som faktiskt spelar på hästen i det loppet. Ju högre procent desto fler är det som har spelat hästen. Är procenten lägre är det inte lika många som spelat på hästen. Ju lägre procent på hästarna som vinner, desto högre utdelning blir det. 

V65 jackpot

När du spelar V65 gäller det att ha 6 eller 5 rätt för att kunna vinna pengar. Det blir jackpot ifall ingen lyckas ha 6 rätt eller ifall värdet understiger 20 kr på 5 rätt. 

Vid jackpot går jackpotten över till V65 omgången veckan efter. Skulle det t.ex. bli jackpot på V65 där tävlingarna körs under fredagslunchen går den jackpotten vidare till V65 omgången fredagen efter. Detsamma gäller V65 omgången på lördag. Den går vidare till lördagens V65 omgång veckan efter. 

Spela på V65

Vill du spela på V65 kan du göra det både online eller via ett spelombud. Du kan bygga din egna spelkupong och det går att spela reducerat. Du kan i nuläget inte köpa andelar till V65 omgångarna via butiksandelar eller hos ATG tillsammans. Men det kanske kommer att gå i framtiden. 

Det man kan tänka på när man spelar på V65 är att det är utdelning vid 6 eller 5 rätt. 1 kr är det i radinsats och du har sex  lopp att lösa. 

Harry Boy finns att köpa till V65. Du kan precis som på övriga spelformer där Harry Boy finns, välja en del hästar själv. Tycker du att trav är svårt men ändå vill ha en V65 kupong, kan du välja en summa som du betalar för att Harry ska göra ett system till dig. Vill du samarbeta med Harry Boy genom att välja spikar själv och låta Harry Boy välja resten, kan du det med. 

Reserver

Att välja reserver på ditt system kanske låter knepigt. Att välja egna reserver kan vara skillnaden på att få alla rätt eller att misslyckas. Du får ha två reserver i varje lopp ifall någon av dina valda hästar blir struken. Skulle en av dina hästar bli struken innan start får du alltså in en av dina reserver. Du kan välja dina egna reserver genom att kryssa i dem när du lämnar in din spelkupong. Tycker du det är krångligt kan du låta datorn bestämma de automatiskt. Struntar du i att välja dina egna reserver blir du alltså tilldelad två i varje lopp automatiskt. Vilka hästar du får som reserver bestäms efter streckprocenten. Beroende på vilken tid du lämnat in ditt system kan dina reserver variera. De två hästar som är mest spelade sett till streckprocenten är de reserverna du får automatiskt. 

En nackdel att låta datorn plocka ut dina reserver är att många spelkuponger eventuellt kan sitta på samma reserver. Blir favoriten struken som många spikade och som stod i 75% hamnar många av de procenten på andrahands favoriten i loppet. Den andrahands favoriten får då istället många som spik och då kan man gynnas av att spela någon annan istället ifall man valt egna reserver. 

Endast V6

V6 är ett alternativ som du kan välja både när du spelar V64 och V65. Det betyder att du enbart spelar för 6 rätt. Skillnaden är att du får multiplicera vinsten på 6 rätt med 2.5 gånger på V64 medans du får multiplicera vinsten på 6 rätt med 2 på V65. Är utdelningen 20 000 kr på 6 rätt och du har kryssat i V6 på V65 vinner du alltså totalt 40 000 kr. 

Skillnader på V64 och V65

Den stora skillnaden på V64 och V65 är utdelningen. På V64 kan du vinna pengar vid 6,5 eller 4 rätt medans du enbart kan vinna pengar vid 6 eller 5 rätt. En annan skillnad är att potten på V65 är uppdelad i hälften, hälften. D.v.s. att 50% av vinstpotten ligger i 6-rättspotten och 50% ligger i 5-rättspotten. 

En annan skillnad på V64 och V65 är att jackpotten på V65 omgångarna ofta går vidare till veckan efter. På V64 kan jackpotten gå vidare från måndag till tisdagen, dagen efter. 

FAQ - frågor och svar
När börjar V65?
V65 har olika starttider. Ibland kan första start på V65 vara 18.15 när den går i Norge. V65 tiden på fredagar är 12.45 och det är väl kanske den V65 omgången som flest är intresserade av.
Var hittar jag tips till V65?
Du kan hitta tips till V65 på lite olika ställen. Oftast finns det på Atg.se där du kan läsa tips från Vi tippa. Oftast finns det även någon form av intervjuer från olika stall och ibland finns även V65 analyser från någon spelexpert på Kanal 75. Dagens spel brukar också kunna bidra med tips ifall du är inne online och ska spela. Du kan enkelt ladda ned en pdf-fil med tips. Där ser du ranking, systemförslag och en del kommentarer kring vissa hästar. I övrigt kan det vara lite svårt att hitta tips till alla V65 omgångar. Aftonbladet och Expressen erbjuder dock tips ibland till V65 omgången som körs under fredagen vid lunchtid. Har du tid att se programmet V65 direkt som startar 12.00 på TV12 på fredagar. Eller har tid att följa sändningen på ATG live, kan du få ta del utav en hel del tips.
Vart hittar jag mitt resultat på V65?
Du kan se alla dina resultat för travspel som du spelat vid dina hästkvitton. Där har du koll på vilka kuponger som du har spelat och alla spelkvitton finns tillgängliga där. Har du raden nedskriven så kan du rätta ditt system via text-tv eller hos ett spelombud ifall du har din rättningskod. Ska du rätta ditt spelkvitto online kan du välja att smyga fram vinnarna i varje lopp eller se loppen i repris.
Hur fungerar V6 på V65?
Spelar du V6 på V65 spelar du endast för 6 rätt. Får du 5 rätt vinner du alltså inga pengar trots att det blir utdelning på 5 rätt. Lyckas du däremot få 6 rätt och har kryssat i V6, får du multiplicera vinsten på 6 rätt med två gånger. Är utdelningen på 6 rätt 10 000 kr får du alltså totalt 20 000 kr. Det kostar inget extra att spela V6 men du blir som sagt utan pengar ifall du lyckas att få 6 rätt.
Hur mycket kan jag vinna på V65?
Hur mycket du kan vinna på V65 varierar. Omsättningen är inte i närheten av V75 eller V86. Omsättningen på fredagar brukar ligga runt 2 - 3 miljoner kr. Under helgen kan omsättningen motsvara runt 2 miljoner också. Omsättningen blir givetvis lite högre vid jackpot.